Στην Πλατεία Αγίου Μάρκου, στη Βενετία, βρίσκεται το πιο παλιό και πιο ιστορικό καφέ της πόλης. Το «καφέ Φλοριάν» (Caffè Florian), έστησε τα τραπέζια του στις 29 Δεκεμβρίου 1720 για να υποδεχτεί σημαντικά ονόματα διανοούμενων του 19ου αιώνα. Αρχικά ονομαζόταν «Καφέ στη Θριαμβική Βενετία» όμως μετονομάστηκε σε «Καφέ Φλοριάν» από τον πρώτο ιδιοκτήτη του Φλοριάνο Φραντσεσκόνι.

Το «Καφέ Φλοριάν» αποτελεί θεσμό και σύμβολο της Βενετίας για 300 χρόνια. Υπήρξε τόπος συνάντησης για την αφρόκρεμα όλων των τεχνών. Εδώ συγκεντρώνονταν κορυφαίες προσωπικότητες της Ευρώπης, οι οποίοι γοητεύτηκαν από τη μαγεία του βενετσιάνικου καφέ και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους σε πίνακες ζωγραφικής και μυθιστορήματα.

Μέσα στους εσωτερικούς τους χώρους με την μοναδική διακόσμηση διοργανώνονται υψηλής ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις, με ιδιαίτερα έμφαση στον τομέα της σύγχρονης τέχνης.

Οι επισκέπτες του δεν απολαμβάνουν απλά τον καφέ τους. Έχουν την ευκαιρία να καθίσουν στις θέσεις των διάσημων καλλιτεχνών, να «αναπνεύσουν» την ιστορία του, να νοσταλγήσουν τις περασμένες εποχές αλλά και να ψυχαγωγηθούν με τη ζωντανή ορχήστρα κλασικής μουσικής που γεμίζει μοναδικούς ήχους το καφέ ενώ παράλληλα απολαμβάνουν τη θέα προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

venice3 venice4 venice5 venice6 venice7 venice2