Οι ταξιδιώτες- και ειδικά εκείνοι που αναζητούν εναλλακτικούς προορισμούς και διακοπές πέρα από την πεπατημένη μπορεί να έχουν σύντομα την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία στη θάλασσα, κάνοντας την κράτησή τους σε ένα ξενοδοχείο βγαλμένο από το μέλλον και βαλμένο… μέσα στον ωκεανό!

Το Planet Ocean Underwater Hotel έλαβε έγκριση ως το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο στον κόσμο και οι σχεδιαστές του έχουν αποκαλύψει πως προτιμούν τοποθεσίες στην Αίγυπτο, τη Μαλαισία, τη Χαβάη και τις Μπαχάμες για την κατασκευή του.

Οι φιλοξενούμενοι θα απολαμβάνουν την πραγματικά πανοραμική θέα της θαλάσσιας ζωής καθώς το ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε βάθος 8,5 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το φιλόδοξο σχέδιο έχει στόχο να συνδυάσει τη δημιουργία πολυτελούς boutique hotel κάτω από τα κρυστάλλινα νερά του ωκεανού.

planetocean3

Με την κατοχύρωση της πατέντας, οι σχεδιαστές θέλουν τώρα να κατασκευάσουν υποβρύχια ξενοδοχεία που θα ελκύουν τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο.

Ο Tony Webb, ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα, δήλωσε: «το περιγράφω ως εσωτερικό τουρισμό και η νέα βιομηχανία είναι έτοιμη να επεκταθεί στο ‘μέτωπο’ του ωκεανού».

«Εντωμεταξύ ο φιλανθρωπικός στόχος είναι να δώσουμε κάτι πίσω στον πλανήτη μέσω της αποκατάστασης κοραλλιογενών υφάλων που κινδυνεύουν Έχουμε επιλέξει ένα μέρος ως δοκιμαστικό για την ξενοδοχειακή μονάδα και όταν υπάρξει η άδεια τα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Θα προσφέρουμε την ευκαιρία να είναι μέρος της κίνησης αυτής σε κάθε έθνος της Καραϊβικής, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εγκρίνουν τοποθεσία για την ξεχωριστή μονάδα του Planet Ocean Underwater Hotel με τον ανελκυστήρα. Θα παρέχουμε προστασία, διοίκηση και επέκταση για τα πιο συναρπαστικά ξενοδοχεία του πλανήτη».

planetocean2

Τεχνικά το ξενοδοχείο θεωρείται σκάφος επειδή θα μπορεί να πλοηγείται στον ωκεανό- κι έτσι να προστατεύεται σε περίπτωση τυφώνα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν την ξεχωριστή μονάδα του Planet Ocean Underwater Hotel και να την τοποθετήσουν στην εγκεκριμένη τοποθεσία της Καραϊβικής έναντι 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο χώρος με τα 12 δωμάτια τιμολογείται στα 20 εκατομμύρια δολάρια.

planetocean1

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.