Οι Κιργίζιοι αφηγούνται έναν αστείο θρύλο σχετικά με την προέλευση της χώρας τους στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τον απομακρυσμένο τόπο τους.

Ο θρύλος λέει λοιπόν πως αφού έφτιαξε τη Γη, ο Θεός κάλεσε τους πρώτους αντιπροσώπους των εθνών που επρόκειτο να την κατοικήσουν.

Όλοι πήραν ένα κομμάτι γης, μια χώρα μεγάλη ή μικρή, εύφορη ή άγονη. Κατά τη διάρκεια της διανομής αυτής, ωστόσο, ο πρώτος Κιργίζιος… κοιμόταν κι έτσι δεν πήρε τίποτα.

Όταν ξύπνησε και συνειδητοποίησε πως ο λαός του θα έμενε χωρίς πατρίδα για πάντα, στράφηκε στον Θεό που, ελεήμων, του είπε: «Δημιούργησα ένα μικρό κομμάτι γης που είχα σκοπό να κρατήσω για μένα, το πιο όμορφο κομμάτι από όλα. Αλλά επειδή δεν θέλω κανείς να μείνει χωρίς χώρα, στον πλανήτη αυτό, μπορείς αυτό το κομμάτι γης να το πάρεις εσύ».

Έτσι οι Κιργίζιοι πήραν αυτόν τον όμορφο αλλά παραδεισένιο τόπο, που έγινε το Κιργιστάν.

Έτσι λέει ο θρύλος γι’ αυτή τη χώρα των 198.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των λιγότερων από έξι εκατ. κατοίκων. Όποιος δει ή επισκεφθεί τη μικρή χώρα με την εκπληκτική φυσική ομορφιά, τις χιονοσκεπείς βουνοκορφές και τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Issyk Kul μπορεί και να αρχίσει να τον πιστεύει…

Kyrgyzstan2 Kyrgyzstan3 Kyrgyzstan4 Kyrgyzstan5 Kyrgyzstan6 Kyrgyzstan7 Kyrgyzstan8 Kyrgyzstan9 Kyrgyzstan10 Kyrgyzstan11 Kyrgyzstan12 Kyrgyzstan13 Kyrgyzstan1