Tην ακύρωση των πτήσεών της προς το Ισραήλ ως το τέλος του Οκτωβρίου, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια και εν μέσω επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού και τον πόλεμο που ξέσπασε, ανακοίνωσε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta.

«Καθώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε τις πτήσεις μας προς το Τελ Αβίβ ως την 31η Οκτωβρίου 2023», ανέφερε η Delta στην ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας (9/10).

«Προσπαθούμε να βρούμε ασφαλείς εναλλακτικές (λύσεις) για τους πελάτες που προσπαθούν να φύγουν από την ισραηλινή μητρόπολη» πρόσθεσε η εταιρεία όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μετά την ευρείας κλίμακας επίθεση της Χαμάς, που ακολουθήθηκε από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, αρκετοί αερομεταφορείς, ανάμεσά τους οι United, American Airlines, KLM-Air France, Lufthansa κ.ά., ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς και από το το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Η United Airlines πάντως ανέφερε πως έγιναν δυο προγραμματισμένες πτήσεις αναχώρησης από το Τελ Αβίβ «το Σάββατο το βράδυ και νωρίς την Κυριακή».

Ομοίως η American Airlines, η οποία ανέφερε χθες πως έγιναν δυο πτήσεις το σαββατοκύριακο, προσθέτοντας πως τα δρομολόγια «αναστέλλονται ωσότου οι συνθήκες να επιτρέψουν να επαναληφθούν».

Ο ισραηλινός αερομεταφορέας El Al ανέφερε προχθές Κυριακή πως συνεχίζει προς το παρόν κανονικά τα δρομολόγιά του, μολονότι οι κυριότεροι διεθνείς αερομεταφορείς πολλαπλασιάζουν τις ακυρώσεις. Ωστόσο είναι πιθανό ο όμιλος να ακυρώσει «πτήσεις προς προορισμούς όπου υπάρχουν πολύ λίγοι Ισραηλινοί», ώστε να βοηθήσει «Ισραηλινούς αλλού», ανέφερε εκπρόσωπός του.