Αν ονειρευόσασταν ποτέ να βρεθείτε σε έναν πραγματικό παράδεισο σοκολάτας, πρέπει να μάθετε ότι αυτός υπάρχει. Και είναι απτός και πραγματικός. Μόνο που θα χρειαστεί να ταξιδέψετε μέχρι την Πορτογαλία.

Εκεί, και πιο συγκεκριμένα στο Viana do Castelo, στην περιοχή Norte, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σε απόσταση 400 περίπου χλμ. από τη Λισαβόνα, θα βρείτε το Fabrica do Chocolate, έναν πολυχώρο αφιερωμένο στη σοκολάτα. Μόνο που δεν πρόκειται για κάτι που είναι φτιαγμένο από σοκολάτα, καθώς δεν θα διαρκούσε για πολύ. Σωστά;

Το Fabrica do Chocolate είναι ένας χώρος αφιερωμένος στη σοκολάτα, ο οποίος απαρτίζεται από μουσείο, εστιατόριο, ξενοδοχείο και deli shop, με κεντρικό θέμα, τι άλλο, την λαχταριστή λιχουδιά στην οποία δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς -μικρός και μεγάλος.

Ο πολυχώρος σοκολάτας για μικρούς και μεγάλους

Φανταστείτε, λοιπόν, έναν κόσμο φτιαγμένο από σοκολάτα, όπου μικροί και μεγάλοι εξερευνούν το εκπληκτικό σύμπαν της «τροφής των θεών». Ένα κτίριο που μετρά περισσότερα από 100 χρόνια ζωής -εδώ κάποτε παρήγαγαν σοκολάτα και ένα γλυκό άρωμα αναδυόταν σε όλη την πόλη- σήμερα κρατά ζωντανή την ιστορία των αναμνήσεών του, μέσα από τον ποικιλόμορφο χαρακτήρα του.

Σήμερα, η παραγωγή αφορά μοναδικές εμπειρίες αφιερωμένες εξ ολοκλήρου στη σοκολάτα. Σε αυτό το μικρό γοητευτικό ξενοδοχείο, όπου κάθε δωμάτιο αφηγείται μια μοναδική ιστορία, θα μπορέσετε να κοιμηθείτε περιτριγυρισμένοι από τις αγαπημένες σας μάρκες σοκολάτας, στο σκηνικό ενός δάσους με κακαόδεντρα ή στα θεματικά δωμάτια εμπνευσμένα από κλασικά παιδικά βιβλία όπως «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» ή «Χάνσελ και Γκρέτελ».

Κάθε μέρα της διαμονής σας θα σας προσφέρει μια εντελώς μοναδική εμπειρία. Χαρίστε στον εαυτό σας μια αναζωογονητική σοκολατοθεραπείας, απολαύστε την αποκλειστικότητα ενός ιδιωτικού σιντριβανιού σοκολάτας για δύο ή δοκιμάστε διαφορετικά είδη σοκολάτας μετά από μια ξεχωριστή επίσκεψη στο Μουσείο.

Και φυσικά μην φύγετε από εδώ χωρίς να προμηθευτείτε τις απαραίτητες δόσεις σοκολάτας, για να θυμάστε τη διαμονή σας εδώ με τον πιο γλυκό τρόπο!