Μια από τις πιο όμορφες πόλεις στα νότια της Πελοποννήσου, ο ιστορικός οικισμός του Γυθείου είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Λαρύσιο και αποτελεί τον κυριότερο λιμένα του Λακωνικού Κόλπου και τον δεύτερο της νότιας Πελοποννήσου, μετά την Καλαμάτα.

Το σύγχρονο Γύθειο υψώνεται στους ανατολικούς πρόποδες του αρχαίου «Λαρυσίου όρους», που σήμερα ονομάζεται από τους ντόπιους «Ακούμαρος» ή «Κούμαρος», ακριβώς πάνω από τον κυρίως λιμένα, που θεωρείται ο ασφαλέστερος της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και από τον οποίο πραγματοποιούνται εξαγωγές εσπεριδοειδών (ιδίως πορτοκαλιών), λαδιού, ελαιών και άλλων παραγώγων αυτών.

Το γραφικό του λιμάνι με τα νεοκλασικά σπίτια και τα στενά ανηφορικά σοκάκια, που το πλαισιώνουν, κατακλύζεται από κόσμο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ κάθε εποχή του χρόνου οι ήρεμοι ρυθμοί της πόλης προσελκύουν τους ταξιδιώτες, που θέλουν να ανακαλύψουν τις ομορφιές της λακωνικής γης.

Η νότια άκρη της πόλης του Γυθείου ενώνεται μέσω μικρού προβλήτα με ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι, όπου βρίσκονται ο πύργος Τζανετάκη, ο οκτάγωνος φάρος και ο μικρός ναός Αγ. Νικολάου.

Το νησάκι «Κρανάη» αποτέλεσε σύμφωνα με τη μυθολογία το καταφύγιο της ωραίας Ελένης και του εραστή της Πάρη πριν φύγουν για την Τροία.

Κοντά στην είσοδο της πόλης, στα βόρεια, θα συναντήσετε το αρχαίο θέατρο της περιοχής. Ανακαινίστηκε από τους Ρωμαίους και μέχρι σήμερα φιλοξενεί παραστάσεις το καλοκαίρι. Πάνω από το θέατρο, στην κορυφή του λόφου μπορεί να δει κανείς τα ερείπια των τειχών της αρχαίας ακρόπολης.

Απολαύστε τις βόλτες σας στην πόλη και τον καφέ ή το φαγητό σας σε ένα από τα δεκάδες μαγαζάκια δίπλα στη θάλασσα.

Η πόλη θα αποτελέσει το ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στη γύρω περιοχή.

Που να μείνετε:
 
Οργανώστε την απόδραση σας στο Γύθειο και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών
HotelsCombined.gr

Ξενοδοχείο Ακταίον Σίτι Γύθειο
Από: 45 €

Hotel Petropoulakis Gods’ Land
Από: 90 €

Pantheon Hotel Γύθειον
Από: 44 €

Παραδοσιακό Ξενοδοχείο Γύθειο

Από: 45 €