Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 50: Ρόβινι, Κροατία

Πόλη Ρόβινι είναι μια παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας, στην χερσόνησο της Ίστριας, στις ανατολικές ακτές της βόρειας Αδριατικής.

Το Ρόβινι αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας πολλούς ταξιδιώτες, που γοητεύονται από την ομορφιά της.

Σήμερα είναι χτισμένη σε μια χερσόνησο, η οποία δημιουργήθηκε το 1763, όταν το νησί στο οποίο βρίσκεται η παλιά πόλη ενώθηκε με τη στεριά.

Κατά τη διάρκεια της ενετοκρατίας, που διήρκεσε μέχρι το 1797, το Ρόβινι ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Δημοκρατίας της Βενετίας. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου η πόλη οχυρώθηκε με δύο σειρές τειχών και κατασκευάστηκαν τρεις πύλες. Τμήμα των οχυρώσεων είναι ορατό μέχρι σήμερα.

Κοντά στην αποβάθρα φαίνεται μία από τις πύλες, η Καμάρα του Μπάλντι, που χρονολογείται από το 1680, και ένας πύργος ρολογιού της ύστερης αναγέννησης.

Η παλιά πόλη του Ρόβινι είναι το ιδανικό μέρος για ατέλειωτες βόλτες στα στενά δρομάκια και στις μικρές πλατείες της. Χαρακτηριστικές είναι οι καμινάδες των κτιρίων.

Η παλαιά πόλη αποτελεί από το 1963 μνημείο πολιτισμού. Πάνω από τη παλιά πόλη δεσπόζει η βασιλική της αγίας Ευθυμίας, ένας τρίκλυτος μπαρόκ ναός ο οποίος κατασκευάστηκε τη περίοδο 1725-1736. Δίπλα στο ναό βρίσκεται το καμπαναριό ύψους 60 μέτρων, με ένα άγαλμα της αγίας Ευθυμίας στη κορυφή του.

Το δημαρχείο της πόλης στεγάζεται σε ένα παλάτι πραιτοριανών που χρονολογείται από το 1308. Στη κεντρική πλατεία βρίσκεται ο πύργος του ρολογιού, οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Στη πόλη επίσης βρίσκεται ένα μοναστήρι των Φραγκισκανών. Ο κύριος ναός είναι μπαρόκ αρχιτεκτονικής κατασκευάστηκε τη περίοδο 1702-1710. Στο μοναστήρι υπάρχει βιβλιοθήκη με 12.000 βιβλία.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!