Αποκλειστικά με Windows 10 οι νέοι επεξεργαστές

Η Microsoft στοχεύει σε αύξηση της χρήσης του νέου της λειτουργικού


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
16:24
18/01/2016
Αποκλειστικά με Windows 10 οι νέοι επεξεργαστές
1
loading

Σε ακόμα μια κίνηση θα προβεί η Microsoft για να ενισχύσει τη χρήση του νέου λειτουργικού της συστήματος. Ειδικότερα, οι νέοι υπολογιστές με τους επεξεργαστές νέας γενιάς θα υποστηρίζουν αποκλειστικά και μόνο τα Windows 10 σύμφωνα με την Microsoft.

Όπως διαβάζουμε στο theverge.com, τα νέα υπολογιστικά συστήματα με επεξεργαστές Intel, AMD, Qualcomm θα είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιούν ως λειτουργικό σύστημα τα Windows 10, εάν ο χρήστης θέλει να χρησιμοποιήσει το λογισμικό της Microsoft. Φυσικά, αυτό δεν επηρεάζει την χρήση Linux,  αλλά δεν θα γίνεται να χρησιμοποιηθεί μία παλαιότερης έκδοση των Windows αντί για τα Windows 10.

Η αρχή θα γίνει με τους επεξεργαστές που θα παρουσιάσει η Intel, δηλαδή την πλατφόρμα Skylake.

Σημειώνεται πως η Microsoft θα προσφέρει μία περίοδο 18 μηνών υποστήριξης των Windows 7 και 8.1 με επεξεργαστές Skylake για τις επιχειρήσεις, μετά την πάροδο της οποίας όμως θα πρέπει να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους σε Windows 10.

Πάντως, τα Windows 7 όσο και τα Windows 8.1 θα συνεχίσουν να δέχονται αναβαθμίσεις από την Microsoft, μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2020 και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2023 αντίστοιχα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar duck

    bye bye micro, linux με νεο επεξεργαστη πλεον.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει