H Globalsat – Teleunicom, μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες της ελληνικής αγοράς και ηγετικός όμιλος στην αντιπροσωπεία και διάθεση ηλεκτρονικών και τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών, μετά την έναρξη συνεργασίας με την Carrefour, για την επαναλειτουργία των καταστημάτων στη χώρα μας, ολοκλήρωσε τη συμφωνία με την Ασιατική εταιρεία για την επίσημη διανομή της πλήρους γκάμας λευκών συσκευών καθώς και των τηλεοράσεων TCL στην Ελλάδα.

Η TCL Electronics (1070.HK) είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο και ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές τηλεοράσεων και κινητών συσκευών στον κόσμο. Για σχεδόν 40 χρόνια, η TCL λειτουργεί τα δικά της κέντρα παραγωγής και έρευνας παγκοσμίως, με προϊόντα που πωλούνται σε περισσότερες από 160 χώρες σε όλη τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία-Ειρηνικό. 

Η TCL ειδικεύεται στην έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, που κυμαίνονται από τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, συσκευές ήχου και έξυπνα οικιακά προϊόντα στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας “AI x IoT”. 

Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της TCL στις ευρωπαϊκές αγορές, ο Όμιλος Globalsat – Teleunicom ανέλαβε την πλήρη υποστήριξη της εταιρείας στη διανομή των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος θα διαθέτει στην ελληνική αγορά, μέσω των δικτύων λιανικής και των ηλεκτρονικών καταστημάτων, τις λευκές συσκευές και τις τηλεοράσεις TCL δίνοντας πρόσβαση στους Έλληνες καταναλωτές στο μεγαλύτερο μέρος της προϊοντικής γκάμας της εταιρείας. 

Τα προϊόντα TCL είναι από τα πλέον δημοφιλή στις περισσότερες αγορές παγκοσμίως, καταγράφοντας τα τελευταία χρόνια μια συνεχή, σημαντική αύξηση ετήσιων πωλήσεων, με τις τηλεοράσεις να έχουν πλέον κατακτήσει την 3η θέση πωλήσεων διεθνώς και την 2η θέση στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.  Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί, πως ο συνολικός αριθμός διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για ψυγεία και πλυντήρια 

ρούχων TCL είναι 829, εκ των οποίων τα νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το 2021 είναι 4 φορές περισσότερα σε σύγκριση με το 2020. Επιπλέον, διαθέτει 9 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. 

Στην ελληνική αγορά ο Όμιλος Globalsat – Teleunicom θα λανσάρει τις σειρές πλυντηρίων, την πλήρη γκάμα των ψυγείων με τεχνολογία ΑΑΤ και των ψυγειοκαταψυκτών καθώς και τις τηλεοράσεις με τεχνολογία 4K HDR και MiniLed.  

Η Globalsat – Teleunicom αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία διανομής προϊόντων τεχνολογίας, οικιακών μικροσυσκευών και αυτοματισμού γραφείου στην Ελλάδα, έχοντας ήδη αποκλειστικές συνεργασίες διανομής και πώλησης στην ελληνική και κυπριακή αγορά, προϊόντων κορυφαίων εταιρειών όπως οι Samsung, Huawei, Sony, Lenovo, Sencor, κ.α. 

Η συμφωνία διανομής των προϊόντων TCL, ισχυροποιεί περαιτέρω την Globalsat – Teleunicom στην Ελληνική αγορά. Ο Όμιλος συνεχίζει την ταχύτατη ανάπτυξή του, διευρύνοντας το πορτφόλιο των δραστηριοτήτων του σε δυναμικές αγορές. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναλάβει την εμπορία και ανάπτυξη του δικτύου των ταχυφορτιστών Blink στην Ελλάδα, ενώ υλοποιεί την ανάπτυξη και την επαναλειτουργία των καταστημάτων Carrefour.