Μια ομάδα κωφάλαλων εφευρετών ανέπτυξαν μια έξυπνη θήκη για ταμπλέτες, την οποία ονόμασαν «Uni» και η οποία μπορεί να «μεταφράσει» τη νοηματική γλώσσα σε κείμενο, το οποίο απεικονίζεται σε αυτή.

Σκοπός των ερευνητών, όπως αναφέρει η Daily Mail, είναι να «γεφυρωθεί» το κενό επικοινωνίας ανάμεσα στους κωφάλαλους και σε αυτούς που ακούν κανονικά.

Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν την εφεύρεσή τους ως «ένα επαναστατικό, αμφίδρομο εργαλείο επικοινωνίας για κωφούς και όσους ακούν».

Η θήκη έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στο Dell Venue 8 Pro tablet, ωστόσο θα ακολουθήσουν εκδοχές για Android και iOS συσκευές επίσης.

Περιέχει τεχνολογία αισθητήρων κίνησης, η οποία «διαβάζει» τη νοηματική γλώσσα και τη μεταφράζει σε κείμενο, το οποίο εμφανίζεται στην οθόνη της ταμπλέτας σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους μη-κωφάλαλους να ερμηνεύσουν τη νοηματική γλώσσα και στους κωφούς να επικοινωνήσουν και με άλλους ανθρώπους.

Η ομάδα των εφευρετών από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Rochester και το Εθνικό Τεχνικό Ινστιτούτο για Κωφούς προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα μέσω του Indiegogo, για να προχωρήσουν στην παραγωγή της πολλά υποσχόμενης συσκευής τους.