Όταν ξαφνικά το ρεύμα «κόβεται» στη μέση της νύχτας, είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε στο σκοτάδι μέχρι να βρούμε μια φορητή συσκευή με φως ή ακόμη και κάποιο κερί.

Μια «έξυπνη» λάμπα δημιουργήθηκε με σκοπό να διασφαλίσει ότι οι χρήστες της δεν πρόκειται να μείνουν ποτέ στο σκοτάδι! Και αυτό γιατί ενσωματώνει τεχνολογία η οποία αναγνωρίζει πότε κάποιος έσβησε το φως από το διακόπτη και πότε υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτρική παροχή. Εάν διαπιστώσει ότι «κόπηκε» το ρεύμα, η λάμπα θα συνεχίζει να φωτίζει για ώρες.

Η λάμπα SmartCharge LED είναι 5 W και η τεχνολογία που ενσωματώνει προστατεύεται με πατέντα. «Για πρώτη φορά θα μπορείτε να ελέγχετε τη λάμπα από τον ίδιο διακόπτη κατά τη διάρκεια “διακοπής” ρεύματος», δήλωσε ο εφευρέτης Shailendra Suman στο Gizmag. Παράλληλα, εξήγησε πως η λάμπα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιοχές του κόσμου που αντιμετωπίζουν προβλήματα συχνών «διακοπών».

Όταν το ρεύμα «κοπεί» η λάμπα λειτουργεί με ενσωματωμένη μπαταρία. Η δηλωμένη διάρκεια ζωής της φτάνει τα 40.000 ώρες, αλλά η μπαταρία ίσως χρειαστεί αντικατάσταση κάθε 3 ή 4 χρόνια.

Η λάμπα SmartCharge LED θα παρουσιαστεί στην έκθεση CES και κοστίζει 35 δολάρια.