Ο απαράβατος κανόνας του Ίντερνετ λέει ότι αν κάτι υπάρχει, τότε θα κυκλοφορεί στα σίγουρα και μια πορνογραφική εκδοχή του.

Το σημερινό μας παράδειγμα παίρνει λοιπόν τη μορφή ενός κινούμενου fractal, κωδικοποιημένο από τη σχεδιάστρια με ηλεκτρονικό όνομα Kali.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το πεδίο, το fractal (μορφοκλασματική διάσταση D) είναι ένας τρόπος γραφικής απεικόνισης μιας εξίσωσης που αναπτύσσεται εκθετικά στο άπειρο. Μιλάμε δηλαδή απλά-απλά για σχηματισμό επαναλαμβανόμενων μοτίβων στον χώρο, που διακρίνονται μεταξύ τους στη βάση μιας κλίμακας.

Και για να το καταλάβουμε καλύτερα, φανταστείτε σε κάθε άκρη δακτύλου της παλάμης μας να φύτρωνε άλλη μια παλάμη, πανομοιότυπη με την αρχική, σε μικρότερες όμως διαστάσεις. Να, έτσι!

Και κατόπιν στα μικρότερα αυτά δάκτυλα να εμφανίζονταν ακόμα μικρότερες παλάμες κ.ο.κ., σειρά που θα εκτεινόταν στο άπειρο.

Η Kali λοιπόν, που αυτοσυστήνεται ως καλλιτέχνης fractal, φιλοτέχνησε το σχετικά προκλητικό «Fractal Orgy», το οποίο μάλιστα είναι το πρώτο τέτοιου είδους υλικό που απαγορεύτηκε από την αντίστοιχη κοινότητα FractalForums.com!

Ο όρος εδώ που κάνει τη διαφορά είναι το «raw» (fractal): στη συγκεκριμένη κοινότητα καλλιτεχνών, το «raw» υποδηλώνει ένα fractal που έχει υποστεί μόνο επιφανειακούς χειρισμούς, όπως η αλλαγή των χρωμάτων του, ας πούμε. Το raw fractal είναι ουσιαστικά μια αγνή αναπαράσταση της εξίσωσης, καθαρά μαθηματικά δηλαδή σε εικόνα.

Το «Fractal Orgy» είναι έτσι μια πιο σοφιστικέ εκδοχή του να γράψεις το 58.008 στο κομπιουτεράκι σου και να το γυρίσεις ανάποδα. Το μόνο που έκανε η αρτίστα είναι να του δώσει το χρώμα της σάρκας και έναν μπιτάτο ρυθμό.

Παρά την καθαρότητα της μαθηματικής παράστασης, η εικόνα παραπέμπει ευθέως σε σεξουαλική πράξη, σε κοντινό μάλιστα που θυμίζει ταινία σκληρού πορνό! Κάτι που υποδηλώνεται άλλωστε χωρίς περιστροφές από τον τίτλο του υλικού, «Fractal Orgy».

Όταν ωστόσο ένα forum καλλιτεχνών προβαίνει σε ενέργειες λογοκρισίας, τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μια περίεργη τροπή. Πόσο προκλητικό και ανήθικο μπορεί να γίνει δηλαδή ένα οπτικό ανάπτυγμα fractal; Κι αν είναι έτσι, τότε θα χρειαζόμασταν γονική συναίνεση για να συνεχίσει να μετρά ένα παιδί πάνω από τον αριθμό… 68!