Περιλαμβάνονται στην κλειστή ελίτ των ιδιοκτητών και γενικών διευθυντών που μεταμορφώνουν ριζικά τον κόσμο μας.

Και όλοι τους είναι σπουδαγμένοι. Αυτοί μάλιστα πήραν το πτυχίο τους, όχι σαν τον Mark Zuckerberg δηλαδή που τα παράτησε όλα για να γίνει βαθύπλουτος.

Αν έπαιξε το «χαρτί» τους ρόλο σε ό,τι ακολούθησε, αυτό μόνο οι ίδιοι μπορούν να το πουν.

Ένα πτυχίο δεν εγγυάται πάντως τον πλούτο, όπως έχουμε δει και ξαναδεί…

Τζακ Μα: συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της Alibaba

Ο Τζακ Μα δεν μπήκε στο πανεπιστήμιο με την πρώτη του προσπάθεια. Ή τη δεύτερη. Ή την τρίτη! Πέρασε με την τέταρτη στο πανεπιστήμιο της Χανγκτσόου για να σπουδάσει αγγλική φιλολογία. Και μετά πήρε μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Σήμερα έχει περιουσία άνω των 40 δισ. δολαρίων…

Σάτια Ναντέλα: γενικός διευθυντής της Microsoft

Επαγγελματίας παίκτης του κρίκετ ήθελε να γίνει ο γεννημένος στην Ινδία Ναντέλα, τον κέρδισε όμως το πάθος του για την επιστήμη και την τεχνολογία. Έχει πτυχίο στην ηλεκτρολογία από την Ινδία και μεταπτυχιακό από αμερικανικό πανεπιστήμιο στην πληροφορική.

Και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο…

Έλον Μασκ: συνιδρυτής και γενικός διευθυντής στις Tesla και SpaceX

Πολύ πριν σκεφτεί να φέρει τον άνθρωπο στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, ο Έλον σπούδαζε φυσική και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Εκεί δηλαδή που μετέτρεψε τον πανεπιστημιακό κοιτώνα σε νυχτερινό κέντρο, μαζεύοντας 500 φοιτητές κάθε βράδυ!

Μετά πήγε στο Στάνφορντ για διδακτορικό, τα παράτησε όμως για να γίνει επιχειρηματίας…

Τιμ Κουκ: CEO της Apple

Με πτυχίο μηχανικού στα χέρια του, πήγε στο φημισμένο Duke University για μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και το τέλειωσε μέσα στο πρώτο 10% της τάξης του…

Τζεφ Μπέζος: ιδρυτής και CEO της Amazon

Ηλεκτρολογία και πληροφορική σπούδασε το αφεντικό του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου στο Πρίνστον, ασχολούμενος από τότε με τη φοιτητική λέσχη εξερεύνησης του Διαστήματος…