Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύθηκε από τις ΗΠΑ και το γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων αποκαλύπτει μια εφαρμογή της Apple για τη βελτίωση των χαρτών.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple, με τίτλο «User-Specified Route Rating and Alerts», μοιράζεται κάποιες διακριτές ομοιότητες με το Waze, μια εταιρεία που η Apple φημολογείται ότι ίσως αγόραζε κάποια στιγμή, αν και τελικά εξαγοράστηκε από την Google.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο είχε υποβληθεί αρχικά το 2011, αναφέρεται σε ένα σύστημα στο οποίο οι χρήστες των Apple Maps παρέχουν αξιολογήσεις για διαδρομές, δρόμους ή / και περιοχές, έτσι ώστε μέσα απ’ αυτό να μπορέσει η Apple να κάνει τους χάρτες της ακόμη καλύτερους.

Πρόκειται επίσης να ενσωματωθεί και ένα σύστημα με αναφορές τροχαίων ατυχημάτων και άλλων συμβάντων (κλείσιμο δρόμου κλπ) όπου οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν πάλι μία αναφορά μέσω των χαρτών και στη συνέχεια να ενημερώνονται «on-the-fly» και οι υπόλοιποι χρήστες της εφαρμογής. Με αυτόν τον τρόπο θα παρέχονται πληροφορίες της διαδρομής για όλους τους χρήστες έτσι ώστε να γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδρομή που έχουν επιλέξει μέσω της πλοήγησης.

Μετά το καταστροφικό ντεμπούτο των χαρτών της Apple στο iOS 6 φέρει την εταιρεία να δουλεύει σκληρά στην βελτίωση της εφαρμογής. Μία δημοσίευση της εταιρείας επαληθεύει την υποστήριξη του flyover σε περισσότερες πόλεις καθώς και των δύο παραπάνω λειτουργιών και υποστηρίζεται ότι οι βελτιωμένοι χάρτες για iOS και Mac πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους με νέα αναβάθμιση λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης και μίας νέας εφαρμογής χαρτών για το επερχόμενο OSX 10.9 Mavericks.

Πηγή: appleworldhellas.com