Μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στην ιστορία του κινηματογράφου, ήταν το Bullet Time εφέ που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην τριλογία του Matrix και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια τόσο από τους κριτικούς όσο και από το κοινό.

Πρόκειται για μία τεχνική που απαιτεί πληθώρα από κάμερες και πολύ ακριβό εξοπλισμό, για να αποδοθεί το εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα, όμως ο μηχανικός και εφευρέτης στο εργαστήριο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA, Mark Rober κατάφερε να βρει έναν πολύ πιο οικονομικό τρόπο για τη δημιουργία του Bullet Time.

Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι μία κάμερα, δύο φακούς και μία περιστρεφόμενη βάση. Ο ίδιος κατάφερε να αποδώσει περίπου το ίδιο εφέ χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα οροφής, ένα κομμάτι λευκό χαρτόνι, δύο φακούς και μία κάμερα GoPro Hero Black λαμβάνοντας βίντεο στα 240fps.

Αν και όπως φαίνεται και στο βίντεο, είναι δύσκολη η εφαρμογή της τεχνικής σε αντικείμενα μεγάλου μεγέθους, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά φοβερό και προσεγγίζει με μεγάλη ακρίβεια το εφέ που μας είχε εντυπωσιάσει στο Matrix.