Λίγο πριν από την κυκλοφορία της νέας γενιάς iPhone και λίγες ημέρες αφού η Apple ανακοίνωσε πως ξεπούλησε το σύνολο του αποθέματος της το πρώτο εικοσιτετράωρο, εμφανίστηκαν και οι πρώτες αγγελίες της συσκευής στο διαδίκτυο.

Φαίνεται πως κάποιοι που πρόλαβαν τις πρώτες παραγγελίες αποφάσισαν να το πουλήσουν στο διαδίκτυο δίνοντας την δυνατότητα σε όσους δεν πρόλαβαν να το παραγγείλουν να το αποκτήσουν συντομότερα, σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές.

Ήδη στην ιστοσελίδα δημοπρασιών eBay έχουν αναρτηθεί πάνω από 900 αγγελίες με την τιμή των περισσότερων συσκευών να ξεπερνά τα 1.000 δολάρια. Η ακριβότερη αγγελία μάλιστα, για μια ξεκλείδωτη έκδοση του μαύρου iPhone 5 στα 64GB ήδη έχει φτάσει τα 9.701 δολάρια από 31 πλειοδότες!

Βεβαίως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όσοι πλειοδοτούν να μην σκοπεύουν να αγοράσουν την συσκευή ή να πρόκειται για bots, κάτι που φαίνεται από το ιστορικό της δημοπρασίας. Με την τιμή της να βρισκόταν στα 10.11 δολάρια ξαφνικά ένας χρήστης προσέφερε 9.600 δολάρια.

Με τον πανικό που ξέσπασε από την παρουσίαση του smartphone δεν είναι καθόλου περίεργο που κάποιοι καταναλωτές είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν τα διπλάσια και τριπλάσια προκειμένου να αποκτήσουν το iPhone 5 λίγες ημέρες νωρίτερα.