proho.gr

H βρετανική κυβέρνηση προέβη σε συμφωνία αξίας 2,7 εκατ. λιρών, με σκοπό τον εξοπλισμό 27 από τις αστυνομικές δυνάμεις τις χώρας, με 3D σαρωτές λέιζερ από την Leica, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εκκαθάρισης των αυτοκινητοδρόμων μετά από κάποιο αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Η τεχνολογία λειτουργεί δημιουργώντας μία τρισδιάστατη εικόνα του σημείου συντριβής, επιτρέποντας στους ερευνητές της αστυνομίας να το εξετάσουν από μακριά, παρά να συγκεντρώσουν στοιχεία «χειροκίνητα».

Η όλη διαδικασία περισυλλογής στοιχείων, οδηγούσε μέχρι σήμερα, στο κλείσιμο του δρόμου για περίπου 6 ώρες μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, χρόνο που οι σαρωτές θα μπορούσαν να μειώσουν μέχρι και σε 39 λεπτά κατά μέσο.

Οι σαρωτές θα είναι τοποθετημένοι σε τρίποδα, ενώ θα χρειάζονται περίπου 4 λεπτά για να παραδώσουν μία εικόνα 360 μοιρών του σημείου, η οποία θα περιέχει περισσότερα από 300 εκατομμύρια σημεία δεδομένων, με ανάλυση ακρίβειας χιλιοστού.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι παρόμοια με αυτή της NAVTEQ για την χαρτογράφηση δρόμων, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση θα πραγματοποιείται από ακίνητο σημείο.