Τη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της στην παγκόσμια αγορά servers, όπως αποτυπώνεται στην περιοδική έκθεση της IDC για το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ανακοίνωσε πρόσφατα η IBM, επιτυγχάνοντας παράλληλα αύξηση μεριδίου αγοράς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση Worldwide Quarterly Server Tracker της IDC, το δεύτερο τρίμηνο του 2011 η IBM ήταν πρώτη στα εργοστασιακά έσοδα με μερίδιο αγοράς 30,5 % ενώ ο αμέσως επόμενος προμηθευτής κατέχει μερίδιο 29,8%.

Η IBM αύξησε τα έσοδά της από τους servers κατά 24,5% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά – ποσοστό μεγαλύτερο από το συνολικό ποσοστό αύξησης της αγοράς (17,9%). Αυτή η αύξηση αντιστοιχεί σε κέρδος 1,6 μονάδας μεριδίου αγοράς σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

Επιπλέον, η IBM συνέχισε να ηγείται ως προς τα έσοδα στην αγορά servers UNIX® σύμφωνα με την IDC, κερδίζοντας 5,2 μονάδες σε σύγκριση με πέρυσι και με τα IBM Power Systems™ να επιτυγχάνουν μερίδιο της αγοράς 47,4%, ενώ οι ανταγωνιστές έχασαν μέρος του μεριδίου τους.

Στην αγορά των x86, τα συστήματα IBM System x® πέτυχαν αύξηση της τάξης του 15,3% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Η IBM συνέχισε να ηγείται στην κατηγορία servers κόστους άνω των 250.000 δολαρίων, αγγίζοντας το 69,5% εργοστασιακών εσόδων το τρίμηνο αυτό, χάρη στην ισχύ του mainframe IBM zEnterprise™ που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Σύμφωνα με την IDC, αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο με έσοδα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τα συστήματα IBM System z® και τα συστήματα με λειτουργικό z/OS στα οποία αντιστοιχεί το 9% των συνολικών εσόδων από τους servers το δεύτερο τρίμηνο του 2011.