Τα περισσότερα ζευγάρια θέλουν για την ιδιαίτερη μέρα του γάμου τους έναν επαγγελματία φωτογράφο με καλή μηχανή που θα απαθανατίσει τις στιγμές ώστε να έχουν αποτυπωμένες τις αναμνήσεις τους στο μέλλον.

Έτσι, για τον φωτογράφο Sephi Bergerson ήταν δύσκολο να πείσει κάποιο ζευγάρι να το φωτογρίσει την ημέρα του γάμου του αποκλειστικά με ένα κινητό iPhone.

Τελικά βρήκε ένα ζευγάρι, την Ayushi και τον Abhishek, οι οποίοι έκαναν έναν γάμο που μαζί με τις προετοιμασίες κράτησε τρεις μέρες στην περιοχή Ρατζαστάν της Ινδίας και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο Bergerson χρησιμοποίησε ένα iPhone 6s Plus και απαθανάτισε όλες τις στιγμές του ζευγαριού. Ο ίδιος μάλιστα εξήγησε για ποιο λόγο ήθελε να το κάνει παρά το γεγονός ότι έχει τόσες φωτογραφικές μηχανές. «Αυτό που μου αρέσει στο iPhone είναι ότι με βοηθάει να είμαι πιο κοντά στο θέμα και μπορώ να έχω περισσότερη επαφή με τα μάτια. Με την ψηφιακή μηχανή, η κάμερα μπαίνει ανάμεσα σε μένα και το θέμα. Το iPhone βέβαια δεν αντικαθιστά την φωτογραφική μηχανή αλλά δημιουργεί ένα εντελώς νέο μέσο στη φωτογραφία».

Ο ίδιος βέβαια παραδέχεται ότι οι λήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν δύσκολες και ότι δεν μπορούσε να φωτογραφίσει καλά κάτω από συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά οι φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν εξαιρετικές. Επιπλέον αναφέρει ότι το είδος των φωτογραφιών μοιάζει λίγο και με τις δημοσιογραφικές και θα τις ονόμαζε έργα τέχνης.

Παρόλο που είναι φωτογράφος γάμων εδώ και περίπου επτά χρόνια είναι η πρώτη φορά που του δίνεται η δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο μόνο με το κινητό και το αποτέλεσμα αλλά και όλη η διαδικασία τον ενθουσίασε. Μάλιστα έχει κάνει και βιβλίο με τις φωτογραφίες του από γάμους στην Ινδία. Επιπλέον ο συγκεκριμένος γάμος είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια (μαζί με τις προετοιμασίες) που έχει ποτέ φωτογραφήσει.

Αυτό που συνηθίζει να λέει στα ζευγάρια που παντρεύονται δεν είναι το ποιος είναι εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή αλλά πώς αισθάνονται εκείνοι και επίσης ότι όταν κοιτούν αργότερα τις φωτογραφίες θα πρέπει να νιώθουν τα ίδια συναισθήματα με τότε.

Δείτε το αποτέλεσμα της φωτογράφισης…

sphi02 sphi03 sphi04 sphi05 sphi06 sphi07 sphi08 sphi09 sphi10 sphi11 sphi12