Στη διεθνή έκθεση «Game Connection Europe 2015» και στην πρώτη πρωτοβουλία δικτύωσης μεταξύ επιχειρήσεων (B2B networking event) με τον γαλλικό σχηματισμό Cap Digital, που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, θα συμμετάσχουν μέλη του ελληνικού τεχνολογικού συνεργατικού σχηματισμού gi-Cluster στο τέλος του Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη αποστολή του ελληνικού cluster επί γαλλικού εδάφους, με στόχο τη σύναψη εμπορικών και ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων και άλλων φορέων, στον τομέα των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών.

Η έκθεση «Game Connection Europe 2015» πραγματοποιείται στις 28 έως 30 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Pavillon Porte de Versailles των Βερσαλιών, όπου με την παρουσία των ελληνικών εταιρειών Internet Q, Lazyland και Paspartu, καθώς και του Corallia, ως φορέα αρωγού του gi-Cluster, θα παρουσιαστούν ελληνικά προϊόντα και καινοτομίες του κλάδου των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών. Θα επιχειρηθεί επίσης η προσέλκυση στρατηγικών επιχειρηματικών συνεργατών από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η πρώτη εκδήλωση δικτύωσης μεταξύ του gi-Cluster και του Cap Digital, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού cluster ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα λάβει χώρα και η επίσημη αναγγελία και έναρξη του προγράμματος «gi-Cluster Ambassador» όπου θα ενταχθούν πρόσθετες δράσεις και πρωτοβουλίες για τη σύνδεση των δύο χωρών στον τομέα της δημιουργικής οικονομίας.

To gi-Cluster είναι το πρώτο ελληνικό cluster καινοτομίας στις δημιουργικές βιομηχανίες, με εστίαση στον κλάδο των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών (Gaming and Creative Technologies & Applications cluster). Συστάθηκε στις αρχές του 2012 με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού, στοχεύοντας στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων. Στο gi-Cluster συμμετέχουν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, ακαδημαϊκοί φορείς, ερευνητικά ινστιτούτα και άλλοι φορείς καινοτομίας από την Ελλάδα.