Η Apple έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό τις προθέσεις της να προσφέρει την υπηρεσία ενός διαδικτυακού σκληρού, στον οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες αντί να «κατεβάζουν» τα αγορασμένα τραγούδια τους στον υπολογιστή τους, ή το κινητό τους να τα αποθηκεύουν εκεί, και επομένως να έχουν πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε συσκευή αυτοί επιθυμούν, σχεδόν ταυτόχρονα ανακοίνωσε και η Google μια αντίστοιχη υπηρεσία.

Όμως σε αυτήν την κίνηση της Apple έρχεται να συνυπογράψει τόσο η SONY EMI, όσο και η Warner Music Group, επιτρέποντάς της να αποθηκεύει το υλικό της σε αυτόν διαδικτυακό δίσκο. Αφήνοντας μόνο μία μεγάλη δισκογραφική εταιρεία ακόμα να μην έχει υπογράψει με τον κολοσσό εταιρεία, που όμως σύμφωνα με την Bloomberg, είναι κοντά στον καταλήξουν σε συμφωνία.

Το να συμφωνήσουν όμως και να υπογράψουν οι τέσσερις κυρίαρχες δισκογραφικές εταιρείες με την Apple, είναι μεγάλη νίκη, και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένας ψήφος εμπιστοσύνης προς σε αυτή. Αν και όταν είχαν πρωτοεμφανιστεί τόσο της Apple και όσο και της Google αυτές οι υπηρεσίες, δεν είχαν την υποστήριξη από κάποια δισκογραφική ορμόνες.

Η υπηρεσία της Apple, που μάλλον θα ονομαστεί iCloud, αναμένετε να ανακοινωθεί στην WWDC στις 6 Ιουνίου.