Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, βλέπει στις εξελίξεις της υπόθεσης με τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια μια ευκαιρία για να γυρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο επιτέλους σελίδα. Αυτό επεσήμανε στη σημερινή συνέντευξή του σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Και η χθεσινή μέρα ήταν πολύ δύσκολη, αλλά και πολλές άλλες πριν, γιατί η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και η επιχείρησή της δεν ήταν θέμα μόνο λίγο ωρών, αλλά είχε από πίσω της συστηματική δουλειά και αρκετά διακριτική, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων. Είναι μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο συμβολικής, αλλά και ουσιαστικής, έτσι ώστε να γυρίσουμε σελίδα σε αυτό το βαλτότοπο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ολοκλήρωση στις εξελίξεις κι έτσι είναι πράγματα που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Αρκετά πράγματα μάλιστα, ούτε εμείς σε πολιτικό επίπεδο έχουμε γνώση των λεπτομερειών τους. Και αυτό γιατί μια από τις προϋποθέσεις για να έχουν επιτυχή έκβαση τέτοιου είδους επιχειρήσεις είναι να αφήνουμε τα στελέχη που είναι εντεταλμένα από την ελληνική Πολιτεία να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστα, χωρίς πολλές επαφές και ενημερώσεις, οι οποίες εμπεριέχουν αυτονόητους κινδύνους σε ό,τι αφορά τη μυστικότητα των ερευνών και των επιχειρήσεων. Θέλω να πιστεύω πως αυτή τη φορά δεν θα είναι ένα μετέωρο βήμα».

Τόνισε επίσης πως η υπόθεση αυτή δεν πρόκειται να μπει σε κανένα αρχείο και να ξεχαστεί:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν ενδεχόμενα η συγκεκριμένη υπόθεση να ξεχαστεί. Και στην πρώτη φάση που αφορούσε την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και στη συνέχεια που πέρασε στην επιχειρησιακή ευθύνη της ελληνικής αστυνομίας και τώρα που θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της δικαιοσύνης, εξ όσων γνωρίζω το “δέσιμό” της είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει καμία είδους καθυστέρηση ή έκπτωση. Από εκεί κι έπειτα η πρώτη φάση των επιχειρήσεων είναι υπόθεση στα χέρια της δικαιοσύνης. Δεν μιλάμε για προσαγωγές υπόπτων, αλλά για συλλήψεις ανθρώπων, για τους οποίους υπάρχει επαρκές αποδεικτικό υλικό κι επομένως τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους και θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια».

«Υπάρχει αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση. Καμία ανοχή, καμία έκπτωση, κανένας συμβιβασμός. Είναι απαίτηση όχι μόνο του ποδοσφαιρικού κόσμου, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Είναι πολύ σημαντική υπόθεση, με πολυσήμαντα μηνύματα και με πολλούς αποδέκτες κι έξω απ’ το χώρο του ποδοσφαίρου. Μπαίνουμε σε μια εποχή στην πατρίδα μας που πράγματα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν άβατα ή με υψηλές διασυνδέσεις προστασίας, δεν υπάρχουν πια», πρόσθεσε κλείνοντας τη συνέντευξή του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.