Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί ο Τόμας Τούχελ, με τη γαλλική ομάδα να μην αργεί να βρει τον αντικαταστάτη του: τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Όλα δείχνουν πως τα πράγματα είχαν ήδη δρομολογηθεί, όπως δείχνει και το γεγονός πως οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Όπως αποκάλυψαν το France Football, η Bild, το Sky Germany και η Equipe, ο Γερμανός τεχνικός ενημερώθηκε από τους διοικούντες τον σύλλογο και απομένει η επίσημη ανακοίνωση. Το συμβόλαιο του έμπειρου προπονητή έληγε τον Ιούνιο του 2021, όμως θεωρήθηκε προτιμότερο να αντικατασταθεί στην παρούσα φάση.

Μετά τα διαδοχικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών και τον χαμένο τελικό του Champions League από την Μπάγερν Μονάχου, η Παρί κλείνει το 2020 στην τρίτη θέση της Ligue 1, μόλις 1 βαθμό πίσω από Λιόν και Λιλ, καθώς και με την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο 48χρονος Αργεντινός προπονητής δεν έχει εργασθεί από τις 19 Νοεμβρίου 2019, όταν και απολύθηκε από την Τότεναμ, όπου κατά γενική ομολογία παρουσίασε εξαιρετικό έργο. Ο Ποτσετίνο αποτελεί τον «εκλεκτό» του Λεονάρντο και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο των Παριζιάνων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και απλώς αυτήν τη στιγμή ετοιμάζονται τα συμβόλαια που θα υπογραφούν και τακτοποιούνται ορισμένες λεπτομέρειες.