Δεν έχουν τέλος τα χτυπήματα της μοίρας για τη Σαπεκοένσε. Η βραζιλιάνικη ομάδα, που ξεκληρίστηκε στο αεροπορικό δυστύχημα της 28ης Νοεμβρίου του 2016 -έχασαν τη ζωή τους 71 άτομα, μεταξύ των οποίων και σχεδόν ολόκληρη η τότε ομάδα- τρία χρόνια μετά υποβιβάστηκε από την Α’ κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας.

Το… μοιραίο, ήταν σχεδόν αναμενόμενο. Αλλά, κανείς στον σύλλογο (διοίκηση, παίκτες-οπαδοί) δεν θα ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο λίγες ώρες πριν συμπληρωθεί η τρίτη επέτειος της τραγωδίας. Έτσι, η πτώση στη Β’ κατηγορία επιβεβαιώθηκε και μαθηματικά το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου (ώρα Βραζιλίας), την ώρα που σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη ήδη το ημερολόγιο έδειχνε 28/11.

Η επισφράγιση του υποβιβασμού ήρθε έπειτα από τη χθεσινή εντός έδρας ήττα (1-0) από την Μποταφόγκο. Έτσι, έμεινε στην 19η θέση και στο -9 από τη 16η Σεαρά, που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται πάνω από την «επικίνδυνη» ζώνη.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το σωματείο εγκαταλείπει τη μεγάλη κατηγορία της Βραζιλίας από το 2014, όταν και ανέβηκε σε αυτήν. Ωστόσο, όπως φάνηκε και από το μήνυμα του κλαμπ, θα γίνει προσπάθεια για άμεση επιστροφή.

«Τέλος αγώνα. Πλέον, δεν υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες παραμονής στην Serie A. Παρά τη δύσκολη στιγμή, δεν θα τα παρατήσουμε. Η υπερηφάνεια της “Σάπε” παραμένει παρά τον υποβιβασμό. Με τη δουλειά και τη δύναμη των οπαδών μας θα επιστρέψουμε σύντομα», αναφέρει μια χαρακτηριστική ανάρτηση.