Ο δανεικός ποδοσφαιριστής που στην ΑΕΚ θα ήθελαν οπωσδήποτε να κρατήσουν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, είναι ο Εζεκιέλ Πόνσε. Όχι ότι, υπό προϋποθέσεις, δεν θα ήθελαν να μείνει και ο Άλεφ Σαντάνια στο ρόστερ που θα έχει η ομάδα και τη νέα σεζόν, αλλά εκεί θα ήθελαν να υποχωρήσει κοντά στο 1/3 το ποσό της ρήτρας.

Όπως και να έχει, ο Αργεντινός χαίρει της εκτίμησης όλων στην Ένωση και αυτός είναι ο λόγος που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η προσπάθειά για να μείνει τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο. Οι επαφές του «δικεφάλου» με τη Ρόμα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Μάλιστα, τη Ρώμη είχε επισκεφτεί άνθρωπος της πρωταθλήτριας Ελλάδας πριν κάποιο διάστημα και είχε συζητήσει την παραμονή του 22χρονου στράικερ, επί ημερών Μόντσι. Ωστόσο, ο πρώην (πλέον) τεχνικός διευθυντής των «τζιαλορόσι», με τον οποίο έγινε και το deal για τον Πόνσε αποχώρησε και επέστρεψε στη Σεβίλλη.

Έτσι τώρα ο Μηνάς Λυσάνδρου θα μεταβεί στη Ρώμη για να συζητήσει από κοντά με τη νέα διεύθυνση της Ρόμα. Μπορεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος να έχει «τρέξει» το θέμα εδώ και καιρό, αλλά πλέον το βάρος θα πέσει στις πλάτες του α’ αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Αν και τα δεδομένα είναι περίπλοκα, τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμη και να τεθεί σε ισχύ η οψιόν που έχει η Ένωση ύψους 6 εκατ. ευρώ (καταβολή σε τέσσερις δόσεις), ώστε να αποκτήσει το 70% των δικαιωμάτων του Αργεντινού. Υπάρχουν ωστόσο και εναλλακτικές, όπως να κρατήσει τον Πόνσε είτε με παράταση του δανεισμού με τους ίδιους όρους, είτε η περίπτωση συνιδιοκτησίας.

Υπάρχει, επίσης, το ενδεχόμενο να πέσει στο τραπέζι ακόμη και το όνομα του Βασίλη Μπάρκα. Η Ρόμα έχει τσεκάρει και θέλει τον πορτιέρε της ΑΕΚ (μάλιστα, πρόσφατα βρέθηκε άνθρωπός της στην Ελλάδα και τον είδε από κοντά) και δεν είναι απίθανο η περίπτωσή του να «δέσει» με την παραμονή του Πόνσε.

Την ίδια ώρα επικρατεί φημολογία για… μπάσιμο του Ολυμπιακού για τον Πόνσε, που ψάχνεται για επιθετικούς που θα έχουν το εύκολο γκολ, κάτι που στοίχισε στην ομάδα του Πειραιά αυτήν τη σεζόν και στις τρεις διοργανώσεις που πήρε μέρος. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να προσφέρουν ένα πιο δελεαστικό «πακέτο» στον 22χρονο φορ σε σχέση με την Ένωση.

Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται στην παρούσα φάση ότι έχει αποφασιστεί να γίνει κίνηση για τον Αργεντινό στο Λιμάνι. Όπως αναφέρει ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», μάνατζερ που έχει εμπλακεί στη συμφωνία ΑΕΚ-Πόνσε-Ρόμα έχει καλή επαφή με άνθρωπο του Ολυμπιακού από το παρελθόν. Άλλωστε, ο σύλλογος του Πειραιά έχει κάνει αρκετά deal με τους «τζιαλορόσι» στο πρόσφατο παρελθόν, όπως των Μανωλά και Μαζουακού.

Παρόλα αυτά, γίνεται λόγος για δύσκολη και πολύπλοκη περίπτωση, διότι από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή προκύπτει η επιθυμία να συνεχίσει εκτός Ελλάδος την καριέρα του και σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.