Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πηγαίνει «τρένο» την Μπαρτσελόνα σε όλες της διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει η ομάδα του, αλλά το μέλλον του στον καταλανικό σύλλογο δεν είναι και τόσο βέβαιο, σύμφωνα τουλάχιστον με σημερινό δημοσίευμα της Marca.

«Δεν ξέρω τι θα κάνω την επόμενη σεζόν. Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν ξέρει…Όλοι γνωρίζουμε πώς είναι τα πράγματα. Ποτέ δεν σκέφτομαι μακροπρόθεσμα. Για εμάς, οι δύο μήνες είναι κάτι πολύ μακρινό. Αν κερδίσεις ένα παιχνίδι, όλοι είναι ευχαριστημένοι, εάν χάσεις όλοι σε κοιτάνε», δήλωσε ο 54χρονος τεχνικός.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που θέλω, είναι να είναι όλοι ικανοποιημένοι με το έργο μας. Αλλά, μην γελιόμαστε. Αν δεν κερδίσουμε το πρωτάθλημα, τότε όλοι θεωρούν υπεύθυνο τον προπονητή. Επομένως, θα δούμε…».

Σύμφωνα με τη μαδριλένικη εφημερίδα, πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία των «μπλαουγκράνα» στο Champions League, καθώς ο περσινός αποκλεισμός από τη Ρόμα στα προημιτελικά αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για την ομάδα.

Ο «Τσιγκούρι» δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2020, ωστόσο υπάρχει οψιόν από πλευράς του κλαμπ να διακόψει τη συνεργασία αυτό το καλοκαίρι, εάν καταβάλει μια σχετικά μικρή -για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου- αποζημίωση.