Ο ποδοσφαιριστής που πιθανότατα να έχει μπει περισσότερο από όλους στο στόχαστρο των φιλάθλων που παρακολουθούν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, είναι ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος άσος έχει δεχθεί κατακραυγή για το γεγονός ότι βρίσκεται συνεχώς στο χορτάρι από τα μαρκαρίσματα αντιπάλων, πολλές φορές χωρίς η αντιμετώπιση που τυγχάνει να είναι τόσο σκληρή.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η τακτική του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι αποτελεσματική, καθώς η «σελεσάο» έχει προχωρήσει όσο λίγες από τις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις στα γήπεδα της Ρωσίας. Κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Ριβάλντο, ο οποίος προέτρεψε τον συμπατριώτη του να συνεχίσει με την ίδια τακτική.

«Νεϊμάρ, συνέχισε να παίζεις όπως πάντα και μην σε απασχολούν τα σχόλια που κάνουν άνθρωποι από άλλες εθνικές ομάδες, που έχουν ήδη γυρίσει στα σπίτια τους. Αν πρέπει να πέσεις επειδή σου έγινε φάουλ, να πέσεις. Και αν πρέπει να κερδίσεις χρόνο μένοντας πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, να το κάνεις. Επειδή όλοι κάνουν το ίδιο», ανέφερε ο Ριβάλντο.

Φυσικά, για έναν ποδοσφαιρική που έδωσε την απόλυτη οσκαρική ερμηνεία, στο Μουντιάλ του 2002, κόντρα στην Τουρκία, σε μια φάση που κέρδισε την κόκκινη κάρτα από τον Χακάν Ουνσάλ, τα λόγια αυτά δεν μοιάζουν και τόσο περίεργα.