Το ημερολόγιο έγραφε 24/8/2017 και στο Μπιλμπάο ο Παναθηναϊκός πήγαινε για το θαύμα στα πλέι οφ του Europa League απέναντι στην Αθλέτικ, καθώς στο πρώτο ματς στην Αθήνα είχε ηττηθεί με 3-2. Οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν στο Σαν Μαμές, καθώς ηττήθηκαν με 1-0 με γκολ του Μουνιαΐν στο 22′, ένα γκολ που ήταν και το τελευταίο που δέχθηκαν από τότε σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Όχι γιατί η άμυνα ήταν γρανίτης, αλλά γιατί από εκείνη την ημέρα το «τριφύλλι» έχει ξεχάσει τι πάει να πει Ευρώπη, μετρώντας πλέον 4 χρόνια εκτός, μετά και την ήττα από την ΑΕΚ στην Λεωφόρο. Μια ήττα με την οποία ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον ούτε μαθηματικές ελπίδες να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αυτή όπως αναφέραμε θα είναι η 4η χρονιά που οι «πράσινοι» του Γιάννη Αλαφούζου θα δώσουν παιχνίδια μόνο εντός συνόρων και όχι εκτός. Τα τρία πρώτα χρόνια η ομάδα είχε αποκλειστεί από την Ευρώπη λόγω χρεών. Η τιμωρία έληγε φέτος, αλλά αυτή την φορά στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να βρεθεί σε θέση που οδηγεί σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πηγή: gazzetta.gr