Η ΑΕΚ άφησε πίσω της την ήττα από τη Ζόρια, νικώντας τον Αστέρα στην Τρίπολη με γκολ των Λιβάια και Ανσαριφάρντ.

Η ευκαιρία του Ιρανού φορ στο 2ο λεπτό ήταν ουσιαστικά η προειδοποίηση ότι η Ένωση θα ήταν καλή και ήταν όντως. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα πίεζε συνεχώς για το γκολ και τελικά το πέτυχε στο 13′, όταν οι Βασιλαντωνόπουλος-Σάκχοφ-Τάνκοβιτς συνεργάστηκαν για να φτάσει η μπάλα στον Λιβάια, ο οποίος με ωραίο σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1.

Παρά το προβάδισμα, η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και δημιουργούσει τις φάσεις για να βάλει δεύτερο γκολ και να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Ειδικά αυτή του 42′, με το τακουνάκι του Τάνκοβιτς, τη συνεργασία των Ανσαριφάρντ-Μάνταλου και το σουτ του Ινσούα ήταν πολύ καλή, αλλά χάθηκε κι αυτή.

Αποτέλεσμα; Να έρθει η… τιμωρία στο 44′ με την κεφαλιά του Μπαράλες, μετά τη σέντρα του Άλβαρες, για το 1-1! Εξέλιξη που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τους κιτρινόμαυρους αλλά δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με ένα… δοκάρι του Λιβάια στη σέντρα που επιχείρησε και τελικά στο 58′ οι Λιβάια-Βασιλαντωνόπουλος-Σάκχοφ τα έκαναν όλα σωστά, για να γράψει τελικά το 1-2 ο Ανσαριφάρντ με πολύ ωραίο πλασέ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και πλησίασαν στο δεύτερο γκολ με το τρομερό σουτ του Άλβαρες που έφυγε λίγο άουτ, αλλά η Ένωση ήταν εμφανώς καλύτερη και αυτό θα μπορούσε να το πιστοποιήσει και με τρίτο γκολ, αλλά ο Τάνκοβιτς στο 77′ προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση και η ευκαιρία χάθηκε.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση και αυτό σημαίνει ότι άφηναν αρκετούς κενούς χώρους πίσω, τους οποίους δεν αξιοποίησαν οι κιτρινόμαυροι για να βάλουν τρίτο γκολ, αλλά αυτό δεν τους πείραξε καθόλου από τη στιγμή που πήραν τη νίκη και παρέμειναν στο -3 από την κορυφή.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άλβαρεζ, Σουάρεθ, Καστάνιο, Μπόρχα Φερνάντεθ, Βαλιέντε (84′ Ινγκλέσιας), Σαντόνια Σίτο (46′ Αλί Μπαμπά), Γκόμες, Ρεγκίς Κρέσπι (84′ Τιλίκα), Μπαράλες.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Ινσούα, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Λιβάγια, Μάνταλος (90′ Χνιντ), Τάνκοβιτς (79′ Σιμόες), Ανσαριφάρντ (71′ Ολιβέιρα).