Ένα βίντεο με τις αμφισβητούμενες φάσεις από την πρεμιέρα της Super League 1, αλλά και του τελικού Κυπέλλου, στις οποίες εξηγεί τις αποφάσεις και για ποιο λόγο έπρεπε να ληφθούν, δημιούργησε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής δικαίωσε όλους τους ρέφερι για τις αποφάσεις τους στα ματς πρωταθλήματος, ενώ στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός στάθηκε στο λάθος που έγινε.

Στο συγκεκριμένο υλικό υπάρχουν δύο φάσεις από το Άρης – Λαμία, στις οποίες δικαιώνει τον διαιτητή, το πέναλτι του Παναιτωλικού στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όπως και τη φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Ατρόμητος για απευθείας κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Βόλου.

Όσο στην φάση του τελικού Κυπέλλου, αυτή είναι η ανατροπή του Σιμόες από τον Καμαρά, για την οποία σημειώνει πως υπάρχει παράβαση, αλλά είναι εκτός περιοχής. Εκεί ο Ολλανδός Κάιπερς δεν έδωσε τίποτα (παρά το VAR), ενώ στην αμέσως επόμενη φάση έγινε το καθαρό πέναλτι του Μπακάκη πάνω στον Μασούρα, το οποίο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ο Ελ Αραμπί.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, για λόγους πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο παιχνίδι, τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων και υλοποιείται η σχετική πρωτοβουλία του προέδρου της Κ.Ε.Δ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Με τη συνδρομή του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση διαλόγων κατά την διάρκεια της εφαρμογής του, δείτε την ανάλυση φάσεων που έχουν επιλεγεί από την 1η αγωνιστική της Super League, καθώς και από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας: