Οι εμφανίσεις του Εζέκιελ Πόνσε με τη φανέλα της ΑΕΚ αυτήν τη σεζόν και η ευκοίλια με την οποία βρίσκει δίχτυα δεν έχουν περάσει απαρατήρητες σε κανέναν, ούτε φυσικά και στους βασικούς αντιπάλους των «κιτρινόμαυρων». Έτσι, εκτός του Ολυμπιακού, φαίνεται ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αργεντινού, που αγωνίζεται στην Ελλάδα ως δανεικός από τη Ρόμα, μπήκε και ο ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport, «σφήνα» στο θέμα της απόκτησης του 22χρονου φορ, ο οποίος έχει «γυαλίσει» στο Λιμάνι, μπαίνουν και οι Θεσσαλονικείς. Μάλιστα, αναφέρονται και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί το deal με τον ιταλικό σύλλογο.

Κατ’ αρχάς, η Ρόμα πουλάει τον 22χρονο φορ έναντι 6 εκατ. ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του, δεύτερον θέλει να τον δώσει ξανά σε ομάδα που θα συμμετέχει στο επόμενο Champions League (τουλάχιστον στους ομίλους) και τρίτον συζητάει και το ενδεχόμενο συνιδιοκτησίας (50%-50%) έναντι 4 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ο «δικέφαλος» του Βορρά φαίνεται πως ετοιμάζει πρόταση στον Πόνσε, με τετραετές συμβόλαιο που οι ετήσιες απολαβές του θα φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ. Χρήματα που στην ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν, βάσει των όσων είναι γνωστά για την πολιτική της στα συμβόλαια.

Σε αυτό, ωστόσο, δεν υπολογίζονται και τα μπόνους, κάτι που σημαίνει πως συνολικά οι αποδοχές του θα ξεπεράσουν τα 7 εκατ. ευρώ σε αυτό το διάστημα που θα συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ (αν φυσικά αυτό συμβεί).

Όσον αφορά τον ίδιο τον Αργεντινό φορ, είναι δεδομένη η επιθυμία του να βρει μια ομάδα σε ένα από τα τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι στις πρώτες επιλογές του.