Ίλιγγο προκαλούν τα στοιχεία για τους μισθούς στην ΕΠΟ που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα 3,5 εκατ. ευρώ κοστίζει ετησίως η μισθοδοσία στην ΕΠΟ για 89 υπαλλήλους. Από αυτά τα χρήματα όμως το 1,8 εκατ. ευρώ μοιράζεται σε 13 μόλις άτομα σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει μισθός στο τμήμα που διαχειρίζεται τα οικονομικά, ο οποίος φτάνει στις 9.008 ευρώ, ενώ άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος, επίσης μη αιρετός αμείβεται με 7.925 ευρώ το μήνα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν 20 υπάλληλοι που παίρνουν πάνω από 4.000 ευρώ το μήνα. Από αυτούς οι τρεις λαμβάνουν 5.000 ευρώ, δύο 7.000 ευρώ ένας 8.000 ευρώ και ένας 9.000 ευρώ.

Ξεχωρίζουν ακόμη τα 5.444 ευρώ το μήνα για στέλεχος του νομικού τμήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιεύματος υπάρχουν ακόμη 25 υπάλληλοι που λαμβάνουν κάθε μήνα από 3.000 ευρώ έως 4.000 ευρώ.

Σε αυτά τα νούμερα δεν περιλαμβάνονται υπερωρίες και μπόνους. Σύμφωνα με έγγραφο – καταγγελία που επικαλείται η εφημερίδα μαζί με μπόνους και υπερωρίες το τελικό ποσό φτάνει στις 12.800 ευρώ το μήνα.

Η εφημερίδα γράφει ότι στο προσωπικό της ΕΠΟ υπάρχουν και δύο συγγενικά πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων οι οποίοι στην αρθρογραφία τους και σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις κάνουν συχνά αναφορές σε θέματα της Ομοσπονδίας.

Επίσης στη μία από τις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις η υπαλληλική σχέση του στενού συγγενικού προσώπου με την ΕΠΟ αφορά στην υποχρέωση παρουσίας μία με δύο φορές το χρόνο. Ωστόσο λαμβάνει 1.700 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα πάντως με όσα γράφει η εφημερίδα στο προσωπικό της ΕΠΟ υπάρχει η σύζυγος ακριβοπληρωμένου μεγαλοστελέχους που με τη σειρά της προσθέτει ακόμη 4.000 ευρώ στο μηνιαίο εισόδημα.