Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στάθηκε στα όσα ζει μετά το πρωτάθλημα με τους Μπακς, ενώ έδειξε την νοοτροπία του, παλεύοντας κάθε μέρα να γίνει καλύτερος.

Μετά από 50 χρόνια προσμονής οι Μπακς επέστρεψαν στον… θρόνο του ΝΒΑ, αφού ο τεράστιος Γιάννης Αντετοκούνμπο τους οδήγησε στο πρωτάθλημα, φορώντας το πρώτο δαχτυλίδι στο ΝΒΑ..

Ο Greek Freak συνεχίζει να γεμίζει την εκπληκτική συλλογή τίτλων στα 26 του με ατομικές και ομαδικές διακρίσεις, στοχεύοντας σε νέες κορυφές στο μέλλον.

Ο Γιάννης μίλησε στο Sports Center του ESPN και την Μαλίκα Άντριους και στάθηκε στα συναισθήματα του μετά το δαχτυλίδι, αλλά και τον τρόπο που έχει μάθει να πορεύεται στο μπάσκετ.

«Πάντα ήθελα να γίνω πρωταθλητής. Νιώθω ότι αν συνέχιζα να ακούω τη λέξη «MVP» θα συμβιβαζόμουν και δε θα δούλευα για να γίνω καλύτερος. Ποτέ δεν ήθελα να είμαι ο MVP, ήθελα να είμαι πρωταθλητής. Δεν ήθελα να νιώσω ότι από τότε που πήρα του MVP. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι, έχω φτιάξει το όνομα μου στο πρωτάθλημα, αλλά πάντα ήθελα να δουλεύω όσο το δυνατόν περισσότερο, πάντα ήθελα να γίνω πρωταθλητής και είπα να μη με αποκαλούν ΜVP, μέχρι να γίνω πρωταθλητής.

Αυτός είμαι. Αυτό μου επιτρέπει να είμαι σε αυτήν τη θέση αυτήν τη στιγμή, αυτή η νοοτροπία. Και δεν την αλλάζω», ανέφερε στην αρχή.

Για τα συναισθήματα που έφερε στους φιλάθλους του Μιλγουόκι: «Είναι υπέροχο το συναίσθημα. Το πετύχαμε για τους ανθρώπους που μας πίστεψαν. Μπορεί να μην κερδίσουμε ποτέ κι άλλο πρωτάθλημα. Το καταφέραμε όμως, κάναμε αυτό που έπρεπε και προτιμώ να κερδίσω ένα με αυτόν τον τρόπο, από το να πάω κάπου αλλού, σε μία «superteam» και να κερδίσω δύο-τρία πρωταθλήματα. Ερχόμενος στην πόλη ήξερα ότι πρέπει να γίνω καλύτερος. Νιώθω άνετα με την απόφαση που πήρα, χαρούμενος που μένω στην πόλη»

Για το παιδί από την Ελλάδα και το που έφτασε είπε: «Το παιδί από την Ελλάδα, δεν το πιστεύει αυτό που συμβαίνει. Αυτό είναι το τρελό! Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, αλλά εκείνο το παιχνίδι, δε σκέφτηκε ποτέ ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Πρέπει όμως να συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανε το παιδί από την Ελλάδα. Να δουλεύω πάρα πολύ και αυτό θα συνεχίσω να κάνω», ανέφερε.

Πηγή: gazzetta.gr