Οι Μιλγουόκι Μπακς με τον Κρις Μίντλετον να σταματάει στους 40 πόντους, επικράτησαν των Φοίνιξ Σανς με 109-103 και ισοφάρισαν, σε 2-2 τη σειρά των τελικών. Ο Ντέβιν Μπούκερ σημείωσε 42 πόντους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο 26, με 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ!

Η ζωή του Κρις Μίντλετον στους Μιλγουόκι Μπακς κάνει κύκλους. Από το ένα άκρο, της απόλυτης αμφισβήτησης, στο άλλο, της υπερβολικής σύγκρισης (περισσότερο για χάρη αστεϊσμού) με τον Μάικλ Τζόρνταν!

Μόνο που οι αριθμοί του Μίντλετον, στο Game 4 των NBA Finals θυμίζει κάτι από MJ.

Ο «πιο χαρισματικός σκόρερ των Μπακς», κατά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τελείωσε το ματς με 40 πόντους (15/33 σουτ, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και πολλά κρίσιμα καλάθια, που έδωσαν μία ανέλπιστη νίκη στους Μπακς, σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα, μέχρι το 43′. Εξαιρετικά καθοριστική και η τάπα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην προσπάθεια του Έιτον να καρφώσει, με το σκορ στο 101-99! Ο Greek Freak μπορεί να μην σκόραρε 40 πόντους για τρίτο συνεχόμενο τελικό, αλλά τελείωσε το ματς με 26 πόντους, 14 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ και μόλις 1 λάθος σε 42:49!

Ο ασταμάτητος Μπούκερ

Το πρώτο ημίχρονο διέθετε… ονοματεπώνυμο. Εξέλιξη λογική μετά το κακό Game 3 του Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος αγωνίστηκε υπό το βλέμμα του προπονητή του στο Κεντάκι, Τζον Καλιπάρι.

Στο Game 4 ο σκόρερ των Φοίνιξ Σανς δεν κάμφθηκε από την άμυνα των Μιλγουόκι Μπακς. Στα μέσα της 2ης περιόδου μέτρησε 8 σερί πόντους και 10 από τους 12 της ομάδας του (από το 37-33 των Μπακς στο 43-45 των Σανς) μοιάζοντας ασταμάτητος.

Οι Μπακς είχαν τον δικό τους.. Μπούκερ. Ο Κρις Μίντλετον ξεκίνησε το Game 4 φουριόζος, έχοντας 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Ένα δικό του τρίποντο έφερε και την ισοπαλία (52-52) μετά από 24 αγωνιστικά λεπτά.

Μέχρι να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, οι Μπακς χρειάστηκαν να αλλάξουν πολλά. Η άμυνα ήταν μέτρια στο μεγαλύτερο μέρος. Από μέτριο και προς τα κάτω, ειδικά απέναντι στον Μπούκερ.

Ο Αντετοκούνμπο πήρε μπροστά μετά τα μέσα της 1ης περιόδου, βοήθησε σε ριμπάουντ και οργάνωση (7 ριμπ., 4 ασίστ).

Αν έλειπε και εκείνο το 3/16 τρίποντα, οι Μπακς θα μπορούσαν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

Ο Μπούκερ συνέχισε να είναι ασταμάτητος, όμως οι Μπακς κατάφεραν να σταματήσουν τον Κρις Πολ. Για την ακρίβεια, κατάφεραν να τον οδηγήσουν σε λάθη. Ο playmaker των Σανς τελείωσε το ματς με 5/13 σουτ (10 πόντους), 7 ασίστ και 5 λάθη.

Ο παράγοντας Κόνατον

Ο ρόλος του Πατ Κόνατον μόλις αναβαθμίστηκε. Του δόθηκε η ευκαιρία να μαρκάρει τον Μπούκερ, αλλά το καλύτερο κομμάτι ήταν στην επίθεση, με τα κρίσιμα σουτ που έβαλε. Το πλέον κομβικό ήταν το τρίποντο που έβαλε μπροστά τους Μπακς με 97-95, προτού ξεκινήσει το… θρίλερ των τελευταίων δυόμισι λεπτών.

Δύο απανωτά καλάθια του Μίντλετον έκαναν το σκορ 101-99 (από 97-99), η άμυνα του Giannis έφερε ξανά τους Μπακς στην επίθεση και ο Μίντλετον δεν αστόχησε από τις βολές σε 4 προσπάθειες.

Τα δωδεκάλεπτα: 20-23, 52-52, 76-82, 109-103

Πηγή: gazzetta.gr