Ο 24χρονος σέντερ (2μ.03) Τζεχάιβ Φλόιντ προορίζεται από τον Παναθηναϊκό για τη θέση του σέντερ που θα έρχεται πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη, ενισχύοντας την front line των «πράσινων».

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έδωσε το χρίσμα στον Δημήτρη Πρίφτη για τη θέση του head coach, οι νταμπλούχοι Ελλάδας φουλάρουν για το στήσιμο του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, υλοποιώντας τον μεταγραφικό σχεδιασμό που άρχισε με την ανανέωση της συνεργασίας με τον Νεμάνια Νέντοβιτς ως το 2023 και την επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Κέντρικ Πέρι για τα επόμενα 1+1 χρόνια.

Η περίπτωση του Τζεχάιβ Φλόιντ έχει έλθει στο προσκήνιο για τους «πράσινους» και φαίνεται πως ο πρώην σέντερ της Λάρισας και του Προμηθέα Πάτρας είναι ο παίκτης που θα έρχεται πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος θα έχε ακόμη πιο αυξημένο ρόλο τη νέα σεζόν. Ο Φλόιντ πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν στο Ισραήλ με την Γκιλμπόα σημειώνοντας 11.4 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 1.7 μπλοκ μ.ό. στην ισραηλίτικη Winner League.

Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει έφεση στην άμυνα, ξεχωρίζοντας ως πρώτος μπλοκέρ στην Basket League το 2020 με 2.2 κοψίματα μ.ό. και την ισραηλίτικη λίγκα το 2021 ενώ ήταν μέλος του Προμηθέα όταν οι Πατρινοί κατέκτησαν πέρσι το Super Cup.

Πηγή: gazzetta.gr