O Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι και επίσημα MVP του NBA, με τον διεθνή Έλληνα φόργουορντ να κάνει το back to back.

Από το απόγευμα έγινε γνωστό μέσω του Άντριαν Βοϊναρόφσκι πως ο εντυπωσιακός Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πάρει στα χέρια του το βραβείο του MVP για 2η σερί σεζόν.

Πλέον το ΝΒΑ το έκανε επίσημο και έτσι ο Greek Freak είναι και με τη… βούλα ο πολυτιμότερος παίκτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας φόργουορντ έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία με βραβεία MVP και κορυφαίου αμυντικού την ίδια σεζόν, μετά τους Χακίμ Ολάζουον και Μάικλ Τζόρνταν.  Ο «Air» το έκανε το 1988 ενώ ο Χακίμ «The Dream» το 1994.

Ο Greek Freak τελείωσε τη σεζόν με 29,5 πόντους, 13,6 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ ανά παιχνίδι (αφορούν τους μέσους όρους στα 63 ματς της regular season) και κέρδισε τη μάχη από ΛεΜπρόν Τζέιμς και Τζέιμς Χάρντεν, ενώ ήταν ο κύριος λόγος που οι Μπακς είχαν το κορυφαίο ρεκόρ στη λίγκα με 56-17.

To Mιλγουόκι θέλει να… δέσει τον άνθρωπο που το έχει… εκτοξεύσει τα τα τελευταία χρόνια και έτσι σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, θα προσφέρει στον Αντετοκούνμπο supermax συμβόλαιο 233.4 εκατ. δολαρίων (πενταετές) για να τον κρατήσουν για πολλά χρόνια στο Μιλγουόκι να φτάσουν στην πολυπόθητη κορυφή.

Πλέον στόχος του είναι αυτό που του λείπει περισσότερο σε διάκριση, το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

«Είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό το βραβείο, αλλά θέλω περισσότερα. Θέλω να γίνω πρωταθλητής. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Όταν έρθει η ώρα, θα μιλήσουμε για το συμβόλαιο και το μέλλον μου στο Μιλγουόκι. Αν συνεχίσουμε να παλεύουμε για τον ίδιο στόχο, δεν μπορώ να βρω λόγο για να μη βρίσκομαι εκεί για τα επόμενα 15 χρόνια» τόνισε στις δηλώσεις του στο κανάλι του ΝΒΑ ο «Giannis».

Και κατέληξε, με ξεκάθαρο τόνο στη φωνή του: «Θέλω να σταματήσετε να με αποκαλείτε MVP μέχρι να γίνω πρωταθλητής. Το βραβείο το πήρα δύο φορές, τώρα θέλω τον τίτλο!».

Δείτε την ανάρτηση του ΝΒΑ για την ανάδειξη του Γιάννη σε MVP για ακόμα μια σεζόν

Πηγή: Gazzetta.gr