Οι Σακραμέντο Κινγκς παρουσίασαν κι επίσημα το νέο τους απόκτημα, τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και να παίξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετά την κατάκτηση του βραβείου του MVP της Euroleague, αλλά και του εγχώριου τρεμπλ με τον Ολυμπιακό.

Ο Βεζένκοφ υπέγραψε στους Σακραμέντο Κινγκς για τρία χρόνια με απολαβές περί τα δέκα εκατομμύρια δολάρια. Ενσωματώνεται σε μια ομάδα που έχει κι αυτή τη σεζόν να παίξει στα playoffs του NBA. Ο Βεζένκοφ επέλεξε τη φανέλα με το νούμερο επτά.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα, είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Πήρα μια μεγάλη απόφαση για την καριέρα μου και είμαι πραγματικά χαρούμενος που το έκανα για το Σακραμέντο», είπε αρχικά σύμφωνα με όσα μετάδωσε η ιστοσελίδα gazzetta.gr.

«Ευχαριστώ τον οργανισμό των Κινγκς επειδή την περσινή σεζόν ήλθαν στην Ευρώπη για να με δουν από κοντά, μου έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν εδώ. Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ. Θέλω να δείχνω τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο. Όλοι είδαν τι έκανε πέρσι το Σακραμέντο και θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου. Θα κάνω ό,τι μου πει ο κόουτς ώστε αυτή η ομάδα να συνεχίσει να κερδίζει και να βελτιώνεται», συνέχισε.

«Μου έδειξαν πως με ήθελαν πολύ»

Σχετικά με τα πολλά ταξίδια και τις πολυπρόσωπες αποστολές των Κινγκς στην Ελλάδα, ο Βεζένκοφ, είπε: «Δεν περίμενα να έλθουν… σχεδόν όλοι στην Ελλάδα όμως αυτό μου έδειξε ότι με ήθελαν πολύ. Ήταν κομβικό για την απόφασή μου. Όλα τα μέλη του οργανισμού των Κινγκς μου έδειξαν αγάπη και σεβασμό. Χαίρομαι γι’ αυτό. Μου αρέσει να κερδίζω. Γι’ αυτό ακριβώς παίζω μπάσκετ. Για να απολαμβάνω το παιχνίδι και να κερδίζω. Οι Κινγκς ήταν φανταστική ομάδα την περασμένη σεζόν. Έπαιξαν πολύ όμορφο μπάσκετ και κυρίως, κέρδιζαν. Δεν είδα όλα τα παιχνίδια όμως η νοοτροπία των Κινγκς με βοήθησε στην απόφασή μου».

Για το πότε συνειδητοποίησε ότι το μέλλον του είναι στους «Βασιλιάδες», τόνισε: «Όταν έπρεπε να πάρω την απόφαση, έβαλα κάτω τα θετικά και τα αρνητικά. Όπως κάνω κάθε φορά. Κατάλαβα, λοιπόν, ότι εδώ το μέλλον είναι λαμπρό για εμένα. Όσο προχώρησαν οι συζητήσεις, κατάλαβα ότι αυτό το μέρος ήταν για μένα. Πήρα μια σημαντική απόφαση. Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και η κοπέλα μου με στηρίζουν και αυτό έκανε τα πράγματα πιο απλά. Όλοι εδώ με βοηθούν. Νιώθω σαν στο σπίτι μου, μολονότι είμαι στο Σακραμέντο μόλις μερικές ημέρες. Έχω μια νέα οικογένεια που με βοηθάει πολύ. Είμαι συγκεντρωμένος στο training camp, θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω με τους παίκτες που έβλεπα στην τηλεόραση. Είμαι εδώ για να αρπάξω την ευκαιρία».

Αναφορικά στο τι τον εντυπωσίασε από τους περσινούς Κινγκς, δήλωσε: «Το βιογραφικό του κόουτς και ό,τι έκανε μέσα στη χρονιά είναι εκπληκτικό. Είμαι ευλογημένος που θα παίξω με αυτά τα παιδιά. Θέλω να βοηθήσω τους Κινγκς να κερδίσουν παιχνίδια».

Το όνειρο του NBA

Ο Βεζένκοβ ρωτήθηκε για τη διαφορά ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ευρώπη: «Το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Το κατανοώ. Το προπονητικό τιμ και οι συμπαίκτες μου με βοηθούν να προσαρμοστώ σε αυτό το… νέο παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για μπάσκετ. Στο ΝΒΑ υπάρχει μεγαλύτερη αθλητικότητα όμως μπορώ να ταιριάξω σε αυτή την ομάδα και γι’ αυτό είμαι εδώ. Να παλεύω κάθε μέρα, να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα… Να προσαρμοστώ σωματικά και πνευματικά. Είμαι έτοιμος».

Για το αν μίλησε με κάποιον πριν πάρει την απόφασή του: «Πήρα τη γνώμη των πρώην συμπαικτών μου (σ.σ. στον Ολυμπιακό) όμως στο τέλος της ημέρας, η απόφαση ήταν δική μου. Μίλησα με την οικογένειά μου. Το ΝΒΑ ήταν ένα όνειρο για εμένα. Νιώθω πως η συγκεκριμένη ομάδα και αυτό το περιβάλλον είναι η τέλεια περίπτωση για μένα ώστε να αφήσω τα πάντα πίσω για να έλθω εδώ, να αρχίσω από την αρχή και να παλέψω. Κάθε αρχή είναι δύσκολη. Όσο όμως περνά ο καιρός, θα νιώθω όλο και καλύτερα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην καλύτερη συμβολή που πήρε από τον πατέρα του, Σάσο: «Ο πατέρας μου δίνει πολλές συμβουλές όμως αυτή που κρατώ σε όλη την καριέρα μου είναι να είμαι ο ίδιος άνθρωπος κάθε μέρα. Ο ίδιος όπως τότε που άρχισα το μπάσκετ όταν ήμουν νέος. Πιστεύω πως τα έχω καταφέρει σε όλες τις φάσεις της καριέρας μου. Είμαι ο ίδιος, σέβομαι τους πάντες… Γι’ αυτό είμαι εδώ σήμερα».

Κλείνοντας, ρωτήθηκε για το ζήτημα που ήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες, σχετικά με το αν οι πρωταθλητές στο ΝΒΑ πρέπει να αποκαλούνται πρωταθλητές κόσμου: «Ο καθένας έχει τη γνώμη του για το ζήτημα. Ας είμαστε ρεαλιστές. Αν ο πρωταθλητής του ΝΒΑ παίξει με τον πρωταθλητή της Euroleague, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Επομένως είναι προφανές… Το μπάσκετ στο ΝΒΑ είναι διαφορετικό. Σίγουρα η Euroleague είναι σκληρή, πολλοί παίκτες παίζουν εκεί ενώ οι τελευταίοι MVP στο ΝΒΑ είναι Ευρωπαίοι».