Ιδανική αρχή έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο μονό των ανδρών του τουρνουά τένις, US Open. Νίκησε με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-4) τον Μίλος Ράονιτς και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο όπου θα αναμετρηθεί με τον Ελβετό Ντόμινικ Στρίκερ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν απολαυστικός με το κοινό να εντυπωσιάζεται από το παιχνίδι του και την σύντροφό του Πάουλα Μπαντόσα που βρέθηκε στην εξέδρα να τον χειροκροτεί, εγκρίνοντας τις επιλογές του. Δίπλα της βρισκόταν ο Μαρκ Φιλιππούσης που επανεμφανίστηκε ως προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά σ’ ένα τουρνουά Grand Slam. «Τους αγαπώ και τους δύο», είπε μετά το ματς ο «Στεφ».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε το πρώτο game. Ο Μίλος Ράονιτς απάντησε και ισοφάρισε, αλλά με το που απέκτησε ρυθμό ο «Στεφ» η διαφορά μεταξύ τους φάνηκε στο court. Ο Ράονιτς έχει… βαρύνει με το πέρασμα του χρόνου, αλλά και την ταλαιπωρία από τους τραυματισμούς.

Με το παιχνίδι να κυλάει ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε τα αθλητικά του προσόντα καθώς και το σερβίς του. Ο Ράονιτς δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει. Το ένα game «έπεφτε» σαν ώριμο φρούτο μετά το άλλο με τον Έλληνα σταρ να… δουλεύει σωστά τα χτυπήματά του φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-2.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν κυριαρχικός. Έπαιξε εντυπωσιακά και το σετ ακολούθησε τη… διαδρομή του πρώτου σε σημείο που το κατέκτησε με 6-3, αν κι ο Ράονιτς βλέποντας πως βρισκόταν στα… σχοινιά έβγαλε μεγαλύτερη αντίδραση κι έδειξε κατά διαστήματα την ποιότητά του.

Στο 3ο σετ το μομέντουμ άλλαξε. Ο Ράονιτς μπορεί να μην είναι ο τενίστας του παρελθόντος, αλλά παραμένει πολύ καλός παίκτης. Άρχισε να ασκεί πίεση στον Τσιτσιπά και να του θέτει δύσκολα ερωτήματα. Ο Καναδός έκανε το 4-2 με μπρέικ και για πρώτη φορά στο ματς έφερε σε δύσκολη θέση τον Έλληνα σταρ. Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε. Πήρε το μπρέικ πίσω, ισοφάρισε σε 4-4 κι άρχισε να υποχρεώνει τον αντίπαλο του σε λάθη παίρνοντας ρίσκα και τελικά προηγήθηκε με 5-4 έπειτα από επτά ευκαιρίες! Στη συνέχεια σερβίροντας για το ματς, έκανε love-game και «σφράγισε» τη νίκη. Το όνειρο της διεκδίκησης του πρώτου Grand Slam τίτλου της καριέρας του άρχισε…