Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των 420 στην ιστιοπλοΐα, το οποίο έγινε στο Αλικάντε της Ισπανίας, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το Σάββατο (29/7) αφού η Ελλάδα πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο των Ιακωβίνας Κερκέζου και Δανάης Γιαννούλη, το ασημένιο των Γεώργιου Μιχαλόπουλου και Σταμάτιου Στροματιά, αλλά και το χάλκινο των Δημήτρη και Νίκου Σουρλατζή.

Οι Κερκέζου και Γιαννούλη είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και επανέλαβαν τώρα την επιτυχία τους και στο παγκόσμιο, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση. Οι Έλληνες αθλήτριες είχαν από την αρχή το προβάδισμα και δεν το έχασαν ποτέ, γράφωντας ιστορία με το χρυσό μετάλλιο σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Χρυσό μετάλλιο είχαν πάρει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και οι Μιχαλόπουλος και Στροματιάς αλλά στο παγκόσμιο του Αλικάντε περιορίστηκαν στο ασημένιο, το οποίο φυσικά δεν είναι αποτυχία, ενώ τα αδέρφια Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής έκαναν υπερπροσπάθεια και κατάφεραν τελικά να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο, βοηθώντας και αυτοί ώστε να είναι επιτυχημένη η παρουσία της Ελλάδας στη διοργάνωση.