Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ είναι ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν υπολογίζονται και στόχος είναι να πωληθεί εντός του καλοκαιριού, με τα ΜΜΕ στην Τουρκία να κάνουν λόγο για συμφωνία του παίκτη με την Τραμπζονσπόρ και να εμπλέκουν στην υπόθεση, σαν πιθανό αντάλλαγμα, τον Μανώλη Σιώπη.

Ο Έλληνας χαφ απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του έκανε η ομάδα της Τραπεζούντας για ανανέωση του συμβολαίου του, με αποτέλεσμα να υπάρξουν φήμες για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Φήμες στις οποίες έδωσαν συνέχεια οι Τούρκοι εμπλέκοντας και τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ αλλά και τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, το DikFutbol υποστηρίζει σε σχετικό ρεπορτάζ ότι ο Ζινκερνάγκελ έχει συμφωνήσει με την Τραμπζοσπόρ, η οποία φέρεται να σκέφτεται να συμπεριλάβει στην πρότασή της προς τους Ερυθρόλευκους τον Σιώπη, μειώνοντας έτσι το ποσό που θα πρέπει να δώσει cash.

Την ίδια ώρα, η Fanatik, όπως προαναφέρθηκε, κάνει αναφορές και σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, γράφοντας ότι οι Πράσινοι ενδιαφέρονται για τον διεθνή Έλληνα χαφ ενώ οι Ασπρόμαυροι και οι Κιτρινόμαυροι είχαν ενδιαφερθεί το περασμένο διάστημα, χωρίς όμως να υπάρξουν εξελίξεις.