Ανησυχία επικράτησε στην προπόνηση της εθνικής ομάδας γυναικών της Κολομβίας, η οποία παίρνει μέρος στο Μουντιάλ που γίνεται στην Αυστραλία, όταν η 18χρονη Λίντα Καϊσέδο έπιασε το στήθος της και αμέσως μετά κατέρρευσε ενώ έτρεχε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η Καϊσέδο είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας πριν τρία χρόνια αφού είχε διαγνωστεί με καρκίνο των ωοηθκών αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει και να αρχίσει κανονικά την ποδοσφαιρική καριέρας της, η οποία θα είναι λαμπρή, λένε όσοι την έχουν δει σε δράση, αφού έχει πολύ ταλέντο.

Στην προπόνηση της Παρασκευής (28/7), όμως, η 18χρονη δεν ξεχώρισε για τις επιδόσεις της αλλά για το γεγονός ότι κατέρρευσε ενώ έτρεχε, με αποτέλεσμα αμέσως οι συμπαίκτριες να πάνε από πάνω της για να δουν τι γίνεται.

Η Καϊσέδο, τελικά, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και ανέκτησε τις αισθήσεις της ενώ ήταν στο φορείο, με μέλος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδία της Κολομβίας να τονίζει σε δηλώσεις του ότι «η Λίντα είναι απλώς πολύ κουρασμένη και θα επανέλθει στο φυσιολογικό. Αυτό που συνέβη ήταν απλώς ένα σύμπτωμα όλου του άγχους και των σωματικών απαιτήσεων ενός Μουντιάλ».