Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ένα πραγματικό μεταγραφικό «μπαμ» για τα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, εφάμιλλο μ’ αυτό που έκανε προ ημερών η Μονακό παίρνοντας τον Κέμπα Γουόκερ.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ αναμένεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο με το «τριφύλλι» σε μια κίνηση που εν πολλοίς έμοιαζε… απίθανη, αφού η Μπαρτσελόνα τον «μάρκαρε» στενά έχοντας ήδη ανακοινώσει τον αδερφό του Γουίλι, ενώ ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ίσως να περίμενε τη συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ για να ανεβάσει και πάλι τις μετοχές του στο NBA. Ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ουσιαστικά επιβεβαίωσε το deal με story στο Instagram.

Ο 27χρονος φόργουορντ, που «σημάδεψε» τον περασμένο Σεπτέμβριο τον τελικό του EuroBasket με 27 πόντους (7/9 τρίποντα), οδηγώντας την Ισπανία στο χρυσό μετάλλιο απέναντι στη Γαλλία, δεν βρήκε τις προτάσεις που ήθελε στο NBA, με τον Παναθηναϊκό να του καταθέτει μία πολύ υψηλή πρόταση και να πλησιάζει πολύ κοντά στην τελική συμφωνία για να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Ο ύψους 2,08μ, πάουερ φόργουορντ αγωνίστηκε τα τελευταία 7 χρόνια στο NBA με τις φανέλες των Νάγκετς, Τίμπεργουλβς, Σέλτικς, Σπερς, Τζαζ και Ράπτορς, μετρώντας 339 αγώνες κανονικής περιόδου με μέσους όρους 5 πόντους και 3,3 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Στην Ισπανία ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έκανε το… ξεπέταγμά του στην Εστουδιάντες (2014-2016), παίρνοντας στη συνέχεια το εισιτήριο για τον μαγικό κόσμο του NBA, ενώ ήταν μέλος της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο EuroBasket 2017 (αργυρό μετάλλιο).

Η «ευλογία» και η «κατάρα» του Bo Cruz

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ όταν πήγε στο NBA για λογαριασμό των Ντένβερ Νάγκετς έμοιαζε να έχει τα πάντα για να αποτελέσει έναν από τους ανερχόμενους αστέρες – μια «ανακάλυψη». Ψηλός, αθλητικός, ικανός να παίζει στις θέσεις τρία και τέσσερα και επιπλέον με σουτ από την περιφέρεια και πλούσιο τεχνικό ρεπερτόριο. Η εξέλιξη, όμως, δεν ήταν ανάλογη.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλο του στην ταινία «Hustle», παραγωγής του σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς, όπου υποδύθηκε τον Bo Cruz στο πλευρό του Άνταμ Σάντλερ έναν εντυπωσιακό παίκτη που έπαιζε στους δρόμους της Μαγιόρκα, τον οποίο ανακαλύπτει ένας scout (Σάντλερ) και καταφέρνει να κάνει καριέρα στο NBA χωρίς να έχει παίξει προηγουμένως σε επαγγελματικό επίπεδομ εν μέρει «καπέλωσε» τις αρετές του στο παρκέ.

Η επιτυχία της ταινίας που προβάλλεται στην πλατφόρμα Netflix τον έκανε ευρέως γνωστό, ακόμη και στο κοινό που δεν ασχολείται με το μπάσκετ. «Οι συμπαίκτες μου στην Εθνική Ισπανίας με φωνάζουν Mr. Hollywood», αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από έναν χρόνο στην ισπανική αθλητική εφημερίδα «As». Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια άλλαζε τις ομάδες σαν τα πουκάμισα στο NBA. Οι Τορόντο Ράπτορς τον αποδέσμευσαν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Και τότε άρχισαν τα memes και οι συγκρίσεις για το αν τελικά ο Bo Cruz είναι καλύτερος από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Οι οπαδοί έμοιαζαν να περιμένουν να δουν τον εντυπωσιακό «θρύλο του μπάσκετ δρόμου» και τελικά ο Χουάντσο δεν έπαιζε και πολύ.

Τον περασμένο Μάρτιο έγινε viral το βίντεο όπου μιλούσε με την ιδιοκτήτρια των Λέικερς, Τζίνι Μπας, με το δημοσιογράφο που το ανέβασε να γράφει περιπαικτικά στη λεζάντα «πως θα γίνει στην κυριολεξία ο Bo Cruz, αν τον πάρουν οι Λέικερς». Ακόμη και στην εντυπωσιακή του εμφάνιση στον τελικό του EuroBasket 2022 τα σχόλια ήταν παρόμοια στα social media.

«Έχουμε πολλά κοινά», είπε στην προαναφερθείσα συνέντευξη. «Δεν τα παρατάμε, περάσαμε δυσκολίες και δεν το βάλαμε κάτω, ποτέ δεν παρατήσαμε τα όνειρά μας, Οι δρόμοι είναι διαφορετικοί, αλλά τα κοινά μας είναι πολλά και γι’ αυτό δεν δυσκολεύτηκα να υποδυθώ τον χαρακτήρα», πρόσθεσε. Αυτά τα στοιχεία θα επιχειρήσει να βγάλει και στον Παναθηναϊκό.