Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Ιαπωνία διαγωνιζόταν σήμερα η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η οποία διαγωνίστηκε στον τελικό του ελεύθερου σόλο. Παρά την εξαιρετική της απόδοση, η ίδια δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο μετάλλιο, αλλά έφτασε μέχρι την 5η θέση της κατάταξης.

Η πρωταθλήτρια στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ μετά την κατάκτηση της 5ης θέσης, αρχικά ευχαρίστησε τους χορηγούς της που τη στήριξαν στην προσπάθειά της, ενώ ανέφερε πως «αυτός ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος για εμένα. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα τη στήριξη που θα ήθελα, αναγκάστηκα να βρω μόνη μου τους χορηγούς για όλο αυτό».

Στη συνέχεια, η Ευαγγελία Πλατανιώτη εξήγησε τον λόγο για τον οποίο πήρε την 5η θέση στον τελικό του ελεύθερου σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, λέγοντας πως «κατά τη διάρκεια της χρονιάς προσπαθούσα να έρθω σε επαφή και να κανονιστεί το κομμάτι της προετοιμασίας με τις προπονήτριες, όλο αυτό έγινε μέσα σε ένα μήνα. Το σόλο που παρουσίασα το έβγαλα τον προηγούμενο μήνα και το ολοκλήρωσα μια εβδομάδα πριν έρθω στο Τόκιο. Όλες οι αθλήτριες για να έρθουμε σε αυτό το πρωτάθλημα, δουλεύουμε ένα χρόνο για τη χορογραφία που θα παρουσιάσουμε εδώ, σήμερα. Για εμένα, ήταν δουλειά ενός μήνα».

«Έγιναν κάποια λάθη που μου στοίχησαν το μετάλλιο. Ήταν η κίνηση των τελευταίων 2 δευτερολέπτων. Από πρώτος μπορείς να βρεθείς τελευταίος, γιατί είναι πολύ λεπτές οι γραμμές και, πόσο μάλλον, όταν ένα πρόγραμμα έχει τελειώσει πριν από τον αγώνα. Χρειάζεται μια παραπάνω προσοχή» ανέφερε η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Η ίδια κατέληξε λέγοντας πως «είμαι στενοχωρημένη, παρόλα αυτά είμαι πολύ ευτυχισμένη με την απόδοσή μου. Είχα πολύ καλό feedback από τις προπονήτριές μου. Το μετάλλιο μπορεί να μην το έχω στα χέρια μου, αλλά νιώθω σαν να το έχω πάρει».