Ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική νοσοκομείου της Κροατίας μετά την εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη την περασμένη Παρασκευή (9/7) και ο μάνατζέρ του, Ρομπ Γιάνσεν, με δηλώσεις του σε ολλανδικό podcast αναφέρθηκε στην κατάστασή του, λέγοντας πως είναι σοβαρή και επικίνδυνη αλλά είναι σε καλά χέρια.

Τα νέα σόκαραν όχι μόνο τον Άγιαξ, στον οποίο ήταν CEO μέχρι πρότινος, αλλά όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αφού ο Ολλανδός ήταν από τους πιο συμπαθητικούς τύπους και φυσικά ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της γενιάς του, με αποτέλεσμα πολλές ομάδες, είτε είχε αγωνιστεί σε αυτές είτε όχι, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Η αγωνία, επομένως, παραμένει για όλους αφού ο Φαν Ντερ Σαρ παραμένει στην εντατική και ο μάνατζέρ του, Ρομπ Γιόνσεν, μιλώντας στο podcast «KieftJansenEgmondGijp» αναφέρθηκε στην κατάστασή του, λέγοντας τα εξής…

«Φυσικά τα πράγματα δεν είναι καλά. Βασικά είναι… κακά και καλά. Έτσι λέγεται όταν η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Πρέπει να προστατεύσεις την οικογένεια σε αυτό. Βρίσκεται σε καλά χέρια. Η Ανμαρί είναι εκεί με τον γιο της. Υπάρχει συνεχής επαφή από την Ολλανδία σχετικά με το πώς θα προχωρήσουμε. Πρέπει να ξεκουραστεί πάρα πολύ.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα λειτουργήσει, αλλά φυσικά δεν είναι κάτι μικρό. Μια εγκεφαλική αιμορραγία είναι πολύ σοβαρή. Η Ανμαρί το πέρασε η ίδια το 2009. Αναγνωρίζει πολλά από αυτά που της συνέβησαν τότε.

Ο Έντβιν κι εγώ είχαμε αρκετές συζητήσεις μερικές εβδομάδες πριν πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τον Άγιαξ. Ήταν κάπως υπερφορτωμένος. Του είπα «Έντβιν, πρέπει να σταματήσεις. Έχει τελειώσει. Έκανες ό,τι έπρεπε να κάνεις. Ως ένα σημείο δεν θα το κάνεις ποτέ ξανά».