Ο ρατσισμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της La Liga όπως φάνηκε και την τελευταία σεζόν με όσα άκουσε σε διάφορα γήπεδα ο Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης, οπότε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας αποφάσισε να δώσει στην αστυνομία τη δυνατότητα να διακόπτει τους αγώνες όταν παρουσιάζεται ξανά το ίδιο πρόβλημα.

Ο Βραζιλιάνος της Ρεάλ είναι απλά ένας από τους παίκτες που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο καθώς ο ρατσισμός καλπάζει στην Ευρώπη και αυτό, αναπόφευκτα, φαίνεται και στα γήπεδα. Ειδικά στα ισπανικά η κατάσταση ξέφυγε φέτος αρκετές φορές και η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να πάρει πιο δραστικά μέτρα.

Από τη νέα σεζόν, λοιπόν, ο διευθυντής της αστυνομίας που θα έχει αναλάβει την ασφάλεια του αγώνα, θα μπορεί να αποφασίζει τη διακοπή του αγώνα όταν ακούγονται ρατσιστικοί ήχοι ή συνθήματα. Το αν θα είναι προσωρινή ή οριστική η διακοπή θα αποφασίζεται με βάση την κατάσταση που επικρατεί στο γήπεδο.

Λόγο στο θέμα, φυσικά, θα έχει και ο διαιτητής αφού αυτό λένε οι κανονισμοί της Λίγκας, της UEFA και της FIFA, αλλά η αστυνομία, όπως αναφέρει η El Pais σε σχετικό ρεπορτάζ, θα μπορεί να παρακάμψει τον ρέφερι και να αποφασίσει οριστική διακοπή ή εκκένωση του γηπέδου αν θεωρεί ότι είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο.