Ο Μίλτος Τεντόγλου με 8,34μ. έκανε την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη φέτος στο άλμα εις μήκος παίρνοντας την 1η θέση, όπως αναμενόταν, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στίβου, με τον ίδιο να τονίζει στις δηλώσεις του ότι κανείς άλλος αθλητής δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε ο ίδιος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος είναι ο κορυφαίος του κόσμου στο αγώνισμά του και το έχει αποδείξει αρκετές φορές, μίλησε στον ΣΕΓΑΣ μετά τη νίκη του και τόνισε τα εξής…

«Θεωρώ πως αυτό που έκανα εγώ σήμερα, το 8.34μ. με -1.3 αέρα, δεν μπορεί να το κάνει άλλος αθλητής αυτή τη στιγμή. Είδατε πως και οι υπόλοιποι σήμερα, που είναι πολύ καλοί αθλητές, δεν μπόρεσαν να κάνουν 8 μέτρα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, έχω αυτοπεποίθηση. Πάντα έχω.

Δουλεύω ακόμη κάποιες λεπτομέρειες στα άλματά μου, ας πούμε σήμερα βγήκε μόνο το τελευταίο άλμα καλό αλλά θα μπορούσε να βγει στην αρχή, τέτοιες λεπτομέρειες κοιτάζουμε. Συνεχίζουμε. Είμαι ευχαριστημένος που έδωσα 16 πόντους στην Ελλάδα και να πω συγχαρητήρια στα παιδιά που έχουν αγωνιστεί ήδη και καλή επιτυχία στα παιδιά που θα αγωνιστούν. Πιστεύω πως το έχουμε, πάμε!

Όλοι οι αγώνες είναι ευκαιρία για να διορθώνεις τα λάθη σου, αλλά αυτό ισχύει πιο πολύ για μένα. Για τα άλλα παιδιά αυτή η διοργάνωση μοιάζει πιο πολύ με ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θεωρώ πως είναι μία καλή εμπειρία».