Σε μια ιδιαίτερη τελετή στο «Καμπ Νόου», η διοίκηση της Μπαρτσελόνα προέβη σε μια συμβολική κίνηση προτού παραδώσει το γήπεδο εξ ολοκλήρου στα συνεργεία που θα το ανακατασκευάσουν. Έθαψε το παρελθόν της. Στην κυριολεξία…

Μπροστά από το ένα «πέταλο» του ιστορικού γηπέδου που άνοιξε τις πόρτες του το 1957, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, οι αρχηγοί της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας, εκπρόσωποι της ακαδημίας, προπονητές και ιστορικά στελέχη του κλαμπ, άφησαν ένα κουτί γεμάτο ενθύμια από τη… ζωή της Μπαρτσελόνα στο σπίτι της.

Για παράδειγμα, ο προπονητής Τσάβι Ερνάντεθ άφησε μια φανέλα του συλλόγου, ενώ ο αρχηγός Σέρχιο Μπουσκέτς τοποθέτησε το περιβραχιόνιό του. Υπήρχαν σημαίες και άλλα αντικείμενα, τα οποία θα μείνουν θαμμένα για πάντα στα θεμέλια του «Καμπ Νόου».

Η Μπαρτσελόνα την Κυριακή (28/5) έπαιξε για τελευταία φορά σε αυτή την… εκδοχή του «Καμπ Νόου» και νίκησε με 3-0 τη Μαγιόρκα στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της La Liga. Από την επόμενη σεζόν και ως τον Νοέμβριο του 2024 θα αγωνίζεται στο «Ολυμπιακό Στάδιο Λιουίς Κομπανίς» της Βαρκελώνης, γνωστό και ως «Μοντζουΐκ», λόγω της περιοχής όπου βρίσκεται.

«Το καινούριο “Καμπ Νόου” είναι το μέλλον», ανέφερε ο Λαπόρτα. Το έργο της ανακατασκευής του γηπέδου και της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου θα κοστίσει περί τα 1,5 δισ. ευρώ και η Μπαρτσελόνα ελπίζει πως αφού επιστρέψει ξανά στο… σπίτι της, από τη χρήση του θα έχει έσοδα που θα ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.