Την ώρα που μεξικάνικη ιστοσελίδα κάνει λόγο για πιθανό ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για την απόκτησή του, το ESPN αναφέρεται στον Ορμπελίν Πινέδα και τονίζει ότι επιθυμία του είναι να παραμείνει στην ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε φέτος ως δανεικός από τη Θέλτα, προκειμένου να παίξει στο Champions League.

Ο 27χρονος άσος ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Ένωσης τη φετινή σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά για την ομάδα του με την κατάκτηση του νταμπλ. Μια μεγάλη επιτυχία με τη συνεισφορά του ίδιου να είναι κομβική, με αποτέλεσμα όλοι στις τάξεις των Κιτρινόμαυρων να επιθυμούν την παραμονή του. Είτε με νέο δανεισμό, είτε με αγορά του.

Το καλό για την ΑΕΚ είναι ότι το ίδιο θέλει και ο ίδιος και αυτό το τονίζει και το ESPN, το οποίο έκανε αφιέρωμα σε παίκτες από το Μεξικό, το μέλλον των οποίων δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Σε αυτή την κατηγορία, λοιπόν, είναι και ο Πινέδα, για τον οποίο αναφέρονται τα εξής στο σχετικό κομμάτι…

«Έκανε μια υπέροχη σεζόν με την ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.Ο Πινέδα θα ήθελε να συνεχίσει στην Αθήνα για να παίξει στο Champions League την επόμενη σεζόν, αλλά ο δανεισμός του στην ΑΕΚ ολοκληρώνεται αυτό το καλοκαίρι και θα πρέπει να μιλήσει με την Θέλτα με την οποία έχει συμβόλαιο. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν η ΑΕΚ έχει διαπραγματευτεί με την ισπανική ομάδα».