Το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Europa League είναι πλέον η Ρόμα που με γκολ του Μπόβε νίκησε με 1-0 τη Λεβερκούζεν στον πρώτο ημιτελικό, την ίδια ώρα που η Γιουβέντους με γκολ του Γκάτι στο 97′ ισοφάριζε σε 1-1 τη Σεβίλλη και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Στο κατάμεστο Ολίμπικο η Λεβερκούζεν ήταν αυτή που είχε την πρώτη φάση με τον Βιρτζ στο 7′, για να απαντήσει η Ρόμα με την κεφαλιά του Ιμπάνιες στο 19′ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χραντέτσκι. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε χωρίς γκολ αφού γενικά δεν είχε πολλές καλές φάσεις, με τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν τελικά στο δεύτερο.

Στο 63′ ο Μπόβε άρχισε και τελείωσε τη φάση, μετά την απόκρουση του Χραντέτσκι σε σουτ του Άμπραχαμ εντός περιοχής, κάνοντας το 1-0, το οποίο έμεινε ως το τέλος. Έτσι, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, την οποία θα προσπαθήσει να σφραγίσει στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Πιο βόρεια από τη Ρώμη, στο Τορίνο, η Γιουβέντους υποδέχθηκε τη Σεβίλλη και ήταν καλύτερη στο πρώτο 20λεπτο, στο 26′ όμως οι Ισπανοί βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Οκάμπος γύρισε για τον Εν Νεσίρι που εκτέλεσε αμέσως για το 0-1. Στο 40′ ο Ράκιτιτς πήγε για δεύτερο γκολ με δυνατό σουτ αλλά ο Σέζνι απέκρουσε και στο β’ μέρος οι Ιταλοί προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση, η οποία τελικά ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα: Κόρνερ στο 97′, κεφαλιά-πάσα του Πογκμπά και νέα κεφαλιά του Γκάτι για το 1-1, το οποίο δίνει έξτρα ενδιαφέρον στη ρεβάνς.