Η ΑΕΚ πήγε στο Καραϊσκάκη… ορκισμένη για νίκη προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό και τα κατάφερε, αφού με γκολ των Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία και Μάνταλου επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-1 και συνεχίζει δυνατά στη μάχη του τίτλου, ενώ οι Πειραιώτες έμειναν στο -9 και μάλλον δεν προλαβαίνουν ούτε για τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Το ντέρμπι άρχισε με την Ένωση να έχει την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 3′ με τον Λιβάι Γκαρσία, να έχει πολύ μεγάλη ευκαιρία δευτερόλεπτα μετά με το πλασέ του Ελίασον στην κίνηση που απέκρουσε ο Πασχαλάκης και τελικά να έχει και… γκολ στο 7′: Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ άλλαξαν πολύ ωραία τη μπάλα και ο πρώτος εκτέλεσε τον Πασχαλάκη για το 0-1. Τέλειο ξεκίνημα, δηλαδή, για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι διατηρούσαν τον έλεγχο, δεν ένιωθαν καμία απειλή και στο 21′ πήγαν και για δεύτερο γκολ με το σουτ του Πινέδα που βρήκε λίγο και στον Ρέαμπτσιουκ αλλά ο Πασχαλάκης κατάφερε να αποκρούσει.

Λίγα λεπτά μετά, στο 27′, η λάθος αντίδραση του Σισέ είχε ως αποτέλεσμα ο Τσούμπερ να γίνει επικίνδυνος αλλά τελικά αστόχησε, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να έχει τον έλεγχο και τους οπαδούς των Πειραιωτών να αποδοκιμάζουν, αφού δεν ήταν ικανοποιημένοι με όσα έβλεπαν. Σκηνικό που δεν άλλαξε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κατά τη διάρκεια του οποίου οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν επικίνδυνοι και αυτό τα λέει όλα για την εικόνα του παιχνιδιού.

Το β’ μέρος, όμως, άρχισε με καλύτερες προϋποθέσεις για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι δεν άργησαν να ισοφαρίσουν. Στο 54′ ο Βρουσάι σέντραρε και ο Μπακαμπού με κεφαλιά έκανε το 1-1 και έβαλε φωτιά στις εξέδρες, με τους φιλοξενούμενους να επηρεάζονται από την ισοφάριση και να κάνουν αρκετά λάθη στη συνέχεια, τα οποία όμως δεν πλήρωσαν. Και αφού δεν το πλήρωσαν, στη συνέχεια ανασυντάχθηκαν και το παιχνίδι είχε αποκτήσει μια άγρια ομορφιά, με τη μπάλα να πάει πάνω-κάτω.

Οι δύο ομάδες έψαχναν το δεύτερο γκολ και στο 75′ η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μουκουντί που κινήθηκε σαν φορ και βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη αλλά δεν βρήκε δίχτυα, για να έρθει τελικά λίγα λεπτά αργότερα η φάση που έκρινε τα πάντα… Στο 80′ ο Ρέαμπτσιουκ ανέτρεψε τον Βίντα και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου στο 82′ ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το 1-2.

Ο δικέφαλος αετός είχε, πλέον, τη νίκη στα χέρια του και την κλείδωσε στο 91′ με το 1-3 από τον Μάνταλο μετά το κλέψιμο του Άμραμπατ.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι (84′ Ανδρούτσος), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (51′ Βρουσάι), Βαλμπουενά (51′ Μασούρας), Φορτούνης (84′ Κασάμι), Μπακαμπού (77′ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον (70′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι (70′ Γιόνσον), Πινέδα (89′ Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς (84′ Φερνάντες), Γκαρσία, Τσούμπερ (84′ Μάνταλος).